Η κατασκευή γέφυρας, η οποία θα συνδέσει τη Μαυροθάλασσα Σερρών με την Νέα Πέτρα Σερρών, δύο κοινότητες, οι οποίες βρίσκονται εκατέρωθεν του Στρυμόνα, μπορεί να δημοπρατηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Μαυροθάλασσας.

Η γέφυρα θα επιλύσει ένα μεγάλο πρόβλημα της συγκοινωνίας, μεταξύ των κοινοτήτων στις δύο όχθες του Στρυμόνα, που επικοινωνούν οδικώς, μέσω της γέφυρας του Στρυμόνα στην Εγνατία Οδό, χωρίς άλλο σημείο σύνδεσης, σε απόσταση εβδομήντα χιλιομέτρων (από την Πεπονιά μέχρι τα Κερδύλλια). Το σημαντικότερο, διευκολύνει την πρόσβαση στο νοσοκομείο και την αγορά των Σερρών, μειώνοντας την απόσταση από πενήντα σε τριάντα χιλιόμετρα για τις συγκεκριμένες κοινότητες. Τέλος, ικανοποιεί ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής γύρω από τον Στρυμόνα, το οποίο εκκρεμούσε εδώ και σαράντα χρόνια.

«Τέσσερα εκατομμύρια θα δοθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και 1,3 εκατ. από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε : «Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις από το ΥΠΟΙΑΝ για να προχωρήσει το έργο, υπάρχει συνεννόηση με την ΠΚΜ, που θα είναι και φορέας υλοποίησης του έργου».

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι τα εκκρεμή ζητήματα έχουν διευθετηθεί, υπάρχει μελέτη και πλέον το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί πιθανότατα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάντως μέσα στο χρόνο.

«Η γέφυρα θα μας ενώσει με άλλους δεκαπέντε οικισμούς. Σήμερα για να πάμε στη Νέα Πέτρα που βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων κάνουμε εβδομήντα δύο χιλιόμετρα» τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μαυροθάλασσας του δήμου Βισαλτίας, Γιώργος Παναγής.

Ο κ. Παναγής πρόσθεσε, ότι το έργο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, διότι θα δώσει στις κοινότητες αυτές εύκολη πρόσβαση στο νοσοκομείο και στην αγορά των Σερρών και συνέχισε: «Η τελευταία μελέτη για τη γέφυρα έγινε το 2006, είχε ένα πρόβλημα στο ΣτΕ ξεμπλόκαρε πριν τρία χρόνια, αλλά το αίτημα δεν είχε ικανοποιηθεί εδώ και σαράντα χρόνια. Ευχαριστούμε τον κ. Πιτσιόρλα και το ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση που έδειξαν στο ζήτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

  • Έρχεται νέα δομή μεταναστών στις Σέρρες; Τις προηγούμενες ημέρες το θέμα απασχόλησε την τοπική κοινωνία καθώς κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας νέας Δομής προσφύγων/μετανασ...
  • Διέρρηξαν το κτήριο του Ορφέα Σερρών Άγνωστοι διέρρηξαν το ιστορικό κτήριο του Ορφέα Σερρών, με τον Πρόεδρό του Χαράλαμπο Φώτογλου, να είναι σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε. Διαρρήκτες β...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 291 επισκέπτες