Αυτό που δεν είδα στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να αναγράφεται στην πρόσκληση το θέμα για την παραχώρηση έκτασης πενήντα δύο στρεμμάτων στον ΟΒΑ στην ερασιτεχνική ομάδα του Πανσερραικού.

Προφανώς θα έλθει το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης…
Για την παραχώρηση αυτή την άποψή του μας έστειλε ο κ. Γιώργος Καρτέρης
Τι μας λέει;

“Έτυχε,   σε   τοπικό κανάλι, να παρακολουθήσω  την συζήτηση   με   τον   κ.   Γιάννη   Αγγούση   και γνωστή   έμπειρη   δημοσιογράφο   μεσημεριανής   εκπομπής.  
Ο   κ.   Αγγούσης   μιλούσε   σαν εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών κι έλεγε ότι η δημοτική αρχή θα φέρει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη (27-2-2019) για να παραχωρηθεί ο ΟΒΑ–Πάρκο Ομονοίας στον   Πανσερραϊκό   (συγκεκριμένα   πενήντα   δύο   ολόκληρα   στρέμματα).  
Άκουγα   και   δεν πίστευα στ’ αφτιά μου.
Όλος ο ζωτικός χώρος άθλησης, περιπάτου, ποδηλασίας που ανήκει στους   δημότες,  πάππου   προς   πάππου και   αποτελεί   μέρος   της   τοπικής   παράδοσης, παραχωρείται σε μια επιχείρηση!!!
Τι έγινε, κύριοι, πώς σας  κατέβηκε αυτή η ιδέα, ακριβώς στο τέλος της θητείας σας;
Δε σκεφτόσαστε τους ψηφοφόρους σας, περνούν κατά χιλιάδες από τις εγκαταστάσεις του ΟΒΑ–Πάρκο Ομονοίας!
Πώς θα τους αντικρίσετε και πώς θα ζητήσετε την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές;
Δε φοβόσαστε τις συνέπειες;
Γιατί δεν κάνετε υπομονή δυο μήνες, να το θέσετε υπόψη των δημοτών πρώτα, να δούμε αν θα σας ψηφίσουν, και αν σας ψηφίσουν, θα  μπορούσατε  μετά  να  θεωρήσετε,   με  το  δίκιο  σας,   ότι   έχετε  την   εξουσιοδότηση  να προχωρήσετε στην παραχώρηση. Είστε   εκλεγμένοι   άρχοντες.  
Έχετε   συναίσθηση   τι   σημαίνει   αυτό;  
Πάντως,   σε   καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι έχετε δικαιοδοσία να παραχωρείτε πενήντα  δύο στρέμματα (μείον δεκαεφτά πιθανόν) σε   μια επιχείρηση, δεν  είναι  ιδιοκτησία σας, ΑΝΗΚΟΥΝ   ΣΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟ   ΛΑΟ.  
Σας   έχει   απασχολήσει   καθόλου   ότι   αυτός   είναι   ένας   χώρος   που   τον επισκέπτονται   μαθητές  κατά   τους   σχολικούς   περιπάτους,   περιπατητές,   ποδηλάτες, αθλητές, άνθρωποι   που   γιορτάζουν   τα   κούλουμα, άνθρωποι που χαίρονται και γαληνεύουν;
Ενδιαφέρεστε καθόλου για τη ζωή των δημοτών;
Και μη μας πείτε ότι ο χώρος θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμος!
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Αρκετά με τις έντεκα ή τις δώδεκα προϋποθέσεις. Πόσες είναι αποφασίστε, ο ένας λέει έντεκα και ο άλλος δώδεκα.
Ποιον ενδιαφέρουν οι προϋποθέσεις; Είναι στάχτη στα μάτια. Δεν   έχω   συγκρατήσει   το   όνομά   του,   κάποιος   έκανε   παρέμβαση   στην   εκπομπή   και χαρακτήρισε τη δημοσιογράφο αδιάβαστη, επειδή αρνιόταν να δεχτεί ότι δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι μυστηριώδεις προϋποθέσεις.
Απ’ ό,τι κατάλαβα, υπήρξε και μια σύναξη προέδρων (αθλητικών σωματείων;) που συμφώνησαν ομόφωνα, υποτίθεται (προηγούμενα κάποιος δήλωνε διαφωνών απ’ το τηλέφωνο), με την παραχώρηση.
Ηταν κι ένας πολίτης ανάμεσα   τους   που   συμφωνούσε   κι   αυτός,   αλλά   μετά   αποκαλύφθηκε   ότι   ανήκε   στην παράταξη του κ. Αγγελίδη.
Μεγάλο  μπάχαλο, τη στιγμή που  ολόκληρη Κίνηση  Πολιτών διαφωνεί κάθετα. Αρκετά και με τους προέδρους, εδώ μιλάμε για ένα λαϊκό αθλητικό χώρο, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κ. Αγγούσης.
Μιλάμε για ένα ιστορικό εμβληματικό τόπο, που είστε έτοιμοι να παραχωρήσετε αβασάνιστα (δώστε το χωράφι σας, κύριε, αν αγαπάτε τόσο τον Πανσερραϊκό) και να πλήξετε ένας πλήθος μη προνομιούχων δημοτών που, σαφώς, έχει ήδη πλήξει βάναυσα η κρίση.
Τι μας νοιάζουν οι πρόεδροι;
Το σερραϊκό λαό έπρεπε να ρωτήσετε, κάτι που, αν θέλατε, θα μπορούσατε να το κάνετε την προεκλογική περίοδο, μέσα  απ’ το πρόγραμμά σας σαν παράταξη. Μήπως δεν έχετε το θάρρος να το τολμήσετε;

Αγαπητέ μου, κ. Αγγούση, θέλω στο πρόσωπό σας να συγχαρώ την Κίνηση Πολιτών που πρόβαλε αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα.
Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι δεν   είστε   μόνοι,   είναι   πολλοί   μαζί   σας,   είναι   όλοι   οι   Σερραίοι,   αργά   ή   γρήγορα   θα ξεσηκωθούν.
Ωστόσο, ευελπιστώ ότι η πρόταση δε θα περάσει, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα σταθούν  στο  ύψος  των  περιστάσεων,   μπορεί   να   αγαπούν  τον   Πανσερραϊκό,   όπως  τον αγαπάμε όλοι μας, αλλά προέχει η ευτυχία των δημοτών. Τελειώνω   κάνοντας   έκκληση   στον   κύριο   δήμαρχο   που   έχει   επανειλημμένα   δώσει σημάδια ότι είναι σκεπτικιστής, με αρχές, να μη συνδέσει το όνομά του με ένα τέτοιο ατόπημα.  
Το  ηθικό,  το  λογικό,  το δίκαιο είναι   να  αποφασίσει  για  το  θέμα  η  επόμενη δημοτική αρχή όπως ανέφερα πιο πάνω. Αυτό ισχύει ακόμη και για την ανανέωση της θητεία ενός καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ, δεν ανανεώνεται ποτέ λίγο πριν τις εκλογές!
Θέλω εδώ να θυμίσω ότι ο κ. Αγγελίδης κατεδάφισε τη  δημοτική  αγορά, αλλά το είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά, κατά κάποιο τρόπο, είχε τη λαϊκή εντολή να το κάνει και το έκανε στην αρχή της θητείας του, όχι στο τέλος.»

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα έρχεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και καμία από τις παρατάξεις δεν είχε άποψη για αυτό προεκλογικά.
Προφανώς κάποια θέματα είτε δεν υπάρχουν εντελώς, είτε κανένας δεν είχε σκεφτεί πως θα ζητούσε ένα σωματείο, μια έκταση τόσο μεγάλη και για τόσα πολλά χρόνια.
Ο κ. Χατζημαργαρίτης είπε όταν ρωτήθηκε πως ο ΟΠΑΚΠΑ έβαλε όρους για την παραχώρηση, αλλά εγώ βλέποντας τους στην Διάυγεια, δεν τους θεωρώ ούτε τόσο «ζόρικους», ούτε και τόσο σημαντικούς.
Το δημοτικό συμβούλιο δεν το «καίει» ούτε η καλαισθησία των κατασκευών, ούτε τα δύο γήπεδα που θα φτιαχτούν, ούτε αν ο ΟΠΑΠΚΑ θα μπορεί ή δεν θα μπορεί αύριο να διοργανώσει Πανελλήνιους αγώνες ποδοσφαίρου.
Αλλού είναι η ουσία
Στο αν το δημοτικό συμβούλιο είναι ηθικό να πάρει μια απόφαση παραχώρησης, δυο μήνες πριν τις εκλογές και να δώσει τον μεγαλύτερο πνεύμονα της πόλης σε ...οποιονδήποτε!
Γιατί έτσι θέλει το ΔΣ του ΟΠΑΚΠΑ!
Μην τρελαθούμε δηλαδή...
Νόμιμο ναι, αλλά ηθικό δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Και σας τέτοιο θα πρέπει αφού πρώτα συζητηθεί στις παρατάξεις, και αφού πάρουν θέση όλοι, θέλουν δεν θέλουν, χωρίς να χαιδέψουν αυτιά προεκλογικά, να καταλήξουν σε μια απόφαση με βάση το συμφέρον της πόλης, αλλά και γιατί όχι και την στήριξη του Πανσερραικού.
Και σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση δύο μήνες πριν τις εκλογές

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης: