Στην άμεση πρόσληψη δύο ορθοπεδικών γιατρών θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Σερρών, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στην ΕΡΤ Σερρών ο διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Ματάκος. Τον Φεβρουάριο, τόνισε ότι η κατάσταση της Ορθοπεδικής κλινικής θα είναι σε πολύ καλύτερη από ότι σήμερα, με κανονική λειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων. Όσον αφορά την Ουρολογική, για την οποία γιατροί προσέφυγαν στον εισαγγελέα λόγω βεβαρυμμένου ωραρίου, ο κ. Ματάκος είπε πως οι οργανικές θέσεις είναι 5 , υπάρχουν 4 γιατροί , αλλά ο ενας γιατρός μόλις προσελήφθη πήρε γονική άδεια , αλλά εντός των ημερών θα αναπληρωθεί.

Στο μεταξύ Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα αυτά κατέθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Αναστολή Τακτικών Ιατρείων

Από την Παρασκευή ανεστάλη η λειτουργία των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στην Ορθοπεδική Κλινική λόγω έλλειψης γιατρών. Σήμερα στην Ορθοπεδική του Νοσοκομείου εργάζονται 4 ειδικοί και 1 ειδικευόμενος , οι οποίοι αριθμητικά δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά και οι εφημερίες του μήνα.

Έως ότου υπάρξει κάποια εξέλιξη, οι γιατροί αποφάσισαν να εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τις επανεξετάσεις όπως και τα επείγοντα χειρουργεία. Παρόμοια κατάσταση με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό επικρατεί και στην Ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: