serreslife

Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Πέμπτη το πρωί οι μαθητές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών για το Μακεδονικό , εκφράζοντας την αντίθεση τους στην συμφωνία των Πρέσπων. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στις 9 στην πλατεία του ΙΚΑ ακολούθησαν πορεία από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Σερρών και μέσω της οδού « Κωνσταντίνου Καραμανλή» κατευθύνθηκαν στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία και κατέληξε από εκεί που ξεκίνησε, στην πλατεία του ΙΚΑ.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως « Οι μαθητές ξεσηκώθηκαν με αφορμή την άδικη αποβολή των μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Γέρακα Αττικής. Τα πραγματικά αίτια του απρόσμενου αυτού ξεσηκωμού εντοπίζονται στην βαθιά πεποίθηση των μαθητών ότι το μέλλον της Ελλάδας, της Μακεδονίας και το δικό τους υποθηκεύεται ανεπιστρεπτί με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί ΚΙΝΔΥΝΟ για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και οδηγεί σε ακρωτηριασμό της Πατρίδας μας.

Το μαθητικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας ξεκίνησε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, χωρίς καμία μεθόδευση, με μόνο κριτήριο το ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ της νεολαίας που ένιωσε ότι πραγματοποιείται μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ στην Πατρίδα μας. Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις βίωσαν τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ακραίες πολιτικές οργανώσεις, οι οποίες με απροκάλυπτα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ τρόπο έκαναν τα πάντα για να υποβαθμίσουν και να σπιλώσουν την πρωτοφανή πρωτοβουλία των μαθητών να διαδηλώσουν για τα δίκαια του μακεδονικού Ελληνισμού».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καταδικάζει την προσπάθεια εισόδου στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας της εγκληματικής οργάνωσης « Χρυσή Αυγή» εκμεταλλευόμενη μαθητικές καταλήψεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα. « Οι μάσκες έπεσαν . Κάποιοι στο όνομα της Μακεδονίας επιχειρούν να ποτίσουν με το εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους τη νέα γενιά , βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια την Δημοκρατία. Επιχειρούν να διχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινωνία στο σύνολο της . Κι όλα αυτά την ωρα που συνεχίσουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η προσπάθεια ταύτισης του γνήσιου πατριωτικού συναισθήματος με τον εθνικισμό και τον φασισμό επίσης δεν είναι καινούρια εξακολουθούν ωστόσο να παραμένουν επικίνδυνα. Είναι καθήκον όλων να μην επιτρέψουμε στους οπαδούς και υμνητές αυτών που έστησαν τη χούντα και αιματοκύλησαν την χώρα μας , αυτών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα να βάλουν πόδι στα σχολεία και στις γειτονιές μας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θόδωρος Καμπούρης συνεχάρην τους μαθητές που συμμετέχουν χωρίς ιδιοτέλεια όπως χαρακτηριστικά είπε στην κινητοποίηση αυτή.

serreslife

serreslife

serreslife

serreslife

serreslife

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: