Εγκαταλελειμμένοι οι παλιοί Αστυνομικοί Σταθμοί
Πληρώνουμε για τα μισθώματα κτιρίων, που παραμένουν ανενεργά
elvima.gif
astinomikoi_stathmoi.jpgΕγκαταλε-
λειμμένα παραμένουν εκατοντάδες δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα, την στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. Ο λόγος για τους παλιούς αστυνομικούς σταθμούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρη την επικράτεια και έχουν βάλει «λουκέτο» με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες μόλυνσης. Οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να παρέμβουν για να καλλωπίσουν τα κτίρια και να τα αξιοποιήσουν, καθώς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν έχει δώσει τις σχετικές άδειες.
Το παράλογο στην ιστορία είναι πως οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν ακόμη και σήμερα ενοίκιο για ορισμένα κτίρια, όπου στεγαζόταν παλαιότερα αστυνομικοί σταθμοί και οι οποίοι σήμερα δεν αξιοποιούνται και παραμένουν ανενεργοί.
Και στο νομό Σερρών το πρόβλημα είναι υπαρκτό με τους Δημάρχους να έχουν δεμένα τα χέρια και να ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείο να προβεί στην παραχώρηση των κτιρίων για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν καταλλήλως.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Άγκιστρο, στην Παλαιοκώμη και στο Δραβίσκο υπάρχουν κτίρια, όπου παλαιότερα στεγαζόταν αστυνομικοί σταθμοί και για τα οποία όλοι εμείς πληρώνουμε, την στιγμή που δεν λειτουργούν.
Αρκετά είναι τα κτίρια σε ολόκληρο το νομό Σερρών που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και θα μπορούσαν κάλλιστα να μετατραπούν σε πολιτιστικά κέντρα.
Ο Δήμαρχος του Καπετάν Μητρούσι κ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης έχει ζητήσει από το 2004 τον Αστυνομικό Σταθμό που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Προβατά, προκειμένου να το αξιοποιήσει. Η απάντηση από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ήταν όμως αρνητική.
Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα είπε χαρακτηριστικά πως: «είχαμε κάνει αίτηση προς την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και περιμέναμε κάποια απάντηση. Η απάντηση δυστυχώς ήταν αρνητική. Το κτίριο είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορες λειτουργίες. Μπορεί να γίνει λαογραφικό μουσείο, πολιτιστικό κέντρο ή να στεγαστεί ο σύλλογος γυναικών.
Από τη στιγμή που έφυγαν οι αστυνομικοί από εδώ, το κτίριο παραμένει εγκαταλελειμμένο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο απορρίφθηκε η αίτηση μας».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως θα επιμείνει στην πρόταση του, καθώς όπως είπε είναι κρίμα κτίρια σαν και αυτό να παραμένουν στο έλεος.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Παντελής Χράπας, ο οποίος είναι και αστυνομικός στο επάγγελμα σημείωσε πως: «είχαμε κάνει μια αίτηση προς την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών για να παραχωρηθεί ο Αστυνομικός σταθμός του Προβατά.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών στην αρχή ήταν θετική, αλλά στη συνέχεια το Αργηχείο μας είπε ότι δεν συνηγορεί στην παραχώρηση των Αστυνομικών Σταθμών.
Η λειτουργία τους δεν έχει καταργηθεί, αλλά έχει ανασταλεί και μέχρι να βγει η απόφαση αν θα καταργηθούν οι αστυνομικοί σταθμοί ή θα τους επαναφέρει είμαστε σε αυτή την εκρεμμότητα».
Ο κ. Παντελής Χράπας εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα λέγοντας πως με το πέρασμα του χρόνου τα κτίρια αυτά υφίστανται πολλές ζημιές και στο μέλλον θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για να συντηρηθούν.
Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, καθώς αρκετοί είναι οι Δήμαρχοι που θα ήθελαν οι Αστυνομικοί Σταθμοί να λειτουργήσουν και πάλι και να επανδρωθούν με αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 223 επισκέπτες