serreslife

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη προς λειτουργία η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην πόλη των Σερρών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στις Σέρρες ο  αναπληρωτής Διοικητής 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλίας Θεοδωρίδης, μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 20 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τη νέα δομή , στον πρώτο όροφο του κτιρίου που στέγαζε τις υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ , ώστε στο ίδιο διάστημα να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και να ξεκινήσει η λειτουργία της σε πλήρη σύνθεση.Μάλιστα, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται η λειτουργία και δύο ακόμη δομών για την ενίσχυση της παροχής των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της πόλης των Σερρών.

Στη γραφειοκρατία η καθυστέρηση

Αν και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανρ. Ξανθού στην πόλη των Σερρών (τον περασμένο Μάρτιο) υπήρξαν διαβεβαιώσεις για την έναρξη λειτουργίας της ΤΟΜΥ εντός του Απριλίου, όπως παραδέχτηκε ο κ. Θεοδωρίδης η καθυστέρηση οφείλεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους μέχρι την τοποθέτηση εργολάβου και την έναρξη των εργασιών επισκευής του κτιρίου, ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού.

Η νέα δομή θα στελεχωθεί με οικογενειακούς γιατρούς ,δηλαδή, παθολόγους, παιδίατρους, γιατρούς γενικής ιατρικής όπως επίσης και με άλλες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας: νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας. Στόχος η αναβάθμιση παροχής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , η αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων του γενικού νοσοκομείου, όπως και του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: