img_9874.jpgΤην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στα πλαίσια προγραμματισμένης εκδήλωσης το ΚΕΝΤΡΟ για τον Πολιτικό και Κοινωνικό προβληματισμό παρουσίασε στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ELPIDA RESORT το βιβλίο του ταλαντούχου δημοσιογράφου – συγγραφέα Νίκου Χιδίρογλου, με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ». Την εκδήλωση, στην οποία ο συγγραφέας ήταν παρών, συντόνισε με απόλυτη επιτυχία ο δημοσιογράφος Λάζαρος Σαββαϊδης.

img_9836.jpg

Σε μία κατάμεστη αίθουσα το λόγο πήρε αρχικά ο συγγραφέας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο για την παρουσία του, αναφέρθηκε στο οραματικό περιεχόμενο του βιβλίου του και στην ανάγκη να εμπνεύσει την κοινωνική ευθύνη των πολιτών, προκειμένου να διαψευστούν οι εφιαλτικές προβλέψεις του για την επικράτηση ενός καθεστώτος φαυλότητας  στο εγγύς μέλλον στην Ελλάδα.
‘ Οι αρχές και οι αξίες, που γονιμοποιούν το χώρο της πολιτικής, γίνονται ολοένα και πιο δυσεύρετες ’ , τόνισε ο Νίκος Χιδίρογλου, προσθέτοντας πως ‘ μόνο η αδιάκοπη πάλη της κοινωνίας των πολιτών και η προσεκτική καθοδήγηση του λαού από τις ηγεσίες θα αποτρέψουν την απειλή για την εθνική ταυτότητα και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς ’.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του ΚΕ.ΠΟ.Κ.Π. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος εξέφρασε διπλή χαρά. Από τη μία επειδή προλογίζει ένα βιβλίο, ‘ του οποίου οι ιδέες μοιάζουν με εκρηκτική ύλη που ταρακουνάει έγκαιρα σκέψεις και συνειδήσεις ’. Από την άλλη επειδή νιώθει απόλυτα δικαιωμένος με την ίδρυση του ΚΕΝΤΡΟΥ, το οποίο συντελεί ώστε να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο προβληματισμού στην τοπική κοινωνία.
img_9863.jpg
‘ Ο βασικός στόχος προβολής της πνευματικής δημιουργίας είναι η καλλιέργεια δημοκρατικής συνείδησης και η κατάκτηση πολιτικής ωριμότητας ’ , τόνισε  ο κ. Χρυσάφης, και κατέληξε λέγοντας πως ‘ η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαρκή στράτευση των πολιτών στο πλευρό των θεσμών και της δημοκρατίας ’ , ενώ δεσμεύτηκε πως το ΚΕΝΤΡΟ θα είναι πάντα στο πλευρό των νέων δημιουργών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε η γνωριμία του συγγραφέα με το κοινό.
img_9881.jpg

Εκ του ΔΣ του ΚΕ.ΠΟ.Κ.Π.

Διαβάστε επίσης: