elvima.gifserraiko_periptero.jpgΤο πρώτο Βραβείο για τις καινοτόμες επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτό, πήρε το Σερραϊκό περίπτερο, στην 1η Έκθεση για το Κρέας και τα Προϊόντα του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, από 10 έως 12 Οκτωβρίου. Το Επιμελητήριο Σερρών μαζί με τη Νομαρχία, συνεργάστηκαν άψογα και πέτυχαν τον κοινό στόχο: Την καλύτερη δυνατή προώθηση των Σερραϊκών προϊόντων κρέατος, στην Ελληνική και ξένη αγορά. Η Έκθεση σημείωσε μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης και οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το Σερραϊκό περίπτερο, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πεντανόστιμα προϊόντα μας, και να ενημερωθούν για την παραγωγή των Σερρών. Πρωταγωνιστής του περιπτέρου μας αυτήν τη φορά, ο Σερραϊκός Καβουρμάς από βουβαλίσιο κρέας.
Μαζί με το βιολογικό κρέας τοπικής παραγωγής και επεξεργασίας, το άπαχο κρέας κουνελιού, τον κλασσικό καβουρμά, το κρέας στρουθοκαμήλου κ.α., κέρδισαν το ενδιαφέρον και την προτίμηση του κόσμου. Η παράλληλη προβολή του Σερραϊκού Καβουρμά από την τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με την παρουσία του Προέδρου του ΕΒΕΣ κ. Άρη Δρογαλά και του αρμόδιου Αντινομάρχη Ευθ. Ραμπότα, αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Σερραϊκό προϊόν συμπεριλαμβάνεται στα υλικά με τα οποία η Εθνική μας ομάδα Αρχιμαγείρων θα μαγειρέψει στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας, εξασφάλισαν για τον Καβουρμά αλλά και για τις Σέρρες σημαντική και χρήσιμη επιχειρηματικά δημοσιότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών κ. Άρης Δρογαλάς, δήλωσε με αφορμή την 1η Έκθεση για το Κρέας και τα Προϊόντα του: «Είμαστε χαρούμενοι από την επιτυχία των πρωτοβουλιών μας. Η ικανοποίηση των συμμετεχόντων στην Έκθεση Σερραίων επιχειρηματιών και η προοπτική ανοίγματος των αγορών στα προϊόντα μας, δικαιώνει τις προσπάθειές μας».

Η Επιμελητηριακή αποστολή αποτελούνταν από τους κ.κ. Άρη Δρογαλά Πρόεδρο ΕΒΕΣ, Χρήστο Πουρνάρη Γεν Γραμματέα, Δημήτρη Μπακριτσά Μέλος και Στέργιο Σίκαλο υπάλληλο.

Οι Σερραίοι επιχειρηματίες που εξέθεσαν τα προϊόντα τους ήταν οι:

ΚΟΚΚΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Φ. ΑΧΛΑΤΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ
ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΝΕΛΙΑ
Ζ. ΜΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΒΟΥΒΑΛΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Διαβάστε επίσης: