serreslife

Αυλαία έναρξης το απόγευμα της Παρασκευής για την “Πολιτεία των Ευχών”. Με το κρύο να είναι τσουχτερό, και την προσέλευση του κόσμου αρχικά να είναι περιορισμένη, ο Δήμαρχος των Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε (με έναν πρωτότυπο τρόπο) την έναρξη της προσπάθειας του Δήμου και της ΚΕΔΗΣ να φέρουν το «πνεύμα των γιορτών» στους Σερραίους και στην αγορά που πλήττονται από τις συνέπειες του μνημονίου.

Η παράσταση της έναρξης, υπο την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ.Μωραϊτη, ξεκίνησε με χορεύτριες από την σχολή μπαλέτου της Ναταλί Θεοδωρίδου-Κανελίδου και στη συνέχεια από τα τμήματα χορού της ΚΕΔΗΣ, με θεματολογία που παρέπεμπε  στο «κοριτσάκι με τα σπίρτα». Στη συνέχεια εμφανίζεται ο… Δον Κιχώτης με τον μόνιμο συνοδό του Πάντσο (από την παιδική θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών), ο οποίος παίρνοντας ένα παιδάκι από τον χορό το οδηγεί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου το υποδέχεται ο…  Δήμαρχος και ο οποίος του προτείνει να απευθύνουν μαζί τις ευχές στον κόσμο.

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» παίρνουν οι δύο παρουσιαστές (Ολγα Λαφαζάνη και Θανάσης Κουμπαρούδης)  οι οποίοι ξενάγησαν τους τηλεθεατές του ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (το οποίο είναι και χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων) στους χώρους της Πολιτείας των Ευχών.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συναυλία, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα οι οποίοι ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό που γέμισε τον χώρο.

Ενώ και ο κόσμος άρχισε να συρρέει γεμίζοντας όλους τους χώρους που καταλαμβάνει η «Πολιτεία των Ευχών»





Διαβάστε επίσης: