nigrita_palhΣτο πλαίσιο της προσπάθειάς του Δήμου Νιγρίτας για ανάδειξη και διάδοση της παραδοσιακής πάλης με κισπέτια, για την οποία η περιοχή έχει ιδιαίτερα μακρά ιστορία, αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής της Διεθνούς Συνάντησης Παραδοσιακής Πάλης Leon Ισπανίας (30/9 - 2/10) για τη συμμετοχή και επίδειξη της παραδοσιακής μας πάλης.

Η Διεθνής Συνάντηση Παραδοσιακής Πάλης έχει ως σκοπό την προώθηση της τοπικής ισπανικής πάλης (Lucha Leonesa) και την εξοικείωση με άλλες μορφές παραδοσιακής πάλης από όλη την Ευρώπη. Για το 2010, η Διεθνής Συνάντηση συμπίπτει με τον εορτασμό των 1100 χρόνων από την ίδρυση του ισπανικού βασιλείου της Leon και συνεπώς θα λάβει εξαιρετικά μεγάλη δημοσιότητα τόσο εντός όσο και εκτός Ισπανίας.

Ο Δήμος Νιγρίτας είναι ο μοναδικός φορέας που κλήθηκε να συμμετάσχει από την Ελλάδα, και ανταποκρινόμενος στην τιμητική αυτή πρόσκληση θα συμμετάσχει με τέσσερις παλαιστές οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εκπροσώπηση τόσο της περιοχής μας όσο και της Ελλάδας γενικότερα.

Η πρόσκληση στο Δήμο Νιγρίτας υπήρξε αποτέλεσμα της επιτυχούς συνεργασίας του Δήμου μας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιχνιδιών Δρόμου Tocati 2009 στη Βερόνα της Ιταλίας, στο οποίο εκπροσωπήσαμε με μια αποστολή 140 ατόμων την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, όπως επίσης και των επαφών του Δήμου με ευρωπαϊκούς φορείς προώθησης παραδοσιακής πάλης.

nigrita_palh_b

Διαβάστε επίσης: