serreslife

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση με τίτλο «Η Σκιά», διοργανώνουν τα «Public» και οι Εκδόσεις «Διόπτρα» την Τρίτη 22 Μαΐου , στις 19.00, στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σταυρακίδη για την τέταρτη ιστορία του Άντερς Οικονομίδη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τί ακριβώς μπορεί να σημαίνει η λέξη «Ντράουγκρ»; Μία νέα περιπέτεια ξετυλίγεται μπροστά στον Άντερς Οικονομίδη όταν λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται ένα πτώμα.
«Στο δάσος αυτό», της έλεγε ο παππούς της, «κυκλοφορούσε ένα ντράουγκρ, ένας νεκρός που είχε επιστρέψει στη ζωή». Η λέξη αντήχησε απειλητικά μέσα στο κεφάλι της. Ντράουγκρ.
Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή και να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα επέτρεπε την αναγνώριση του θύματος.
Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης θα ακούσει έντρομος τον Γιούσι Αλεξάντερσον, τον επικεφαλής της Σήμανσης, να του λέει: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ασέβεια σε νεκρό. Όποιος και να το έκανε έχει τον διάβολο μέσα του. Και, παρόλο που δεν είμαι δεισιδαίμων, Άντερς, από χτες το βράδυ έχω την αίσθηση ότι αυτό το κακό κόλλησε πάνω μας και μας ακολουθεί παντού».
Μια σκιά θα αρχίσει να στοιχειώνει τον επιθεωρητή και την ομάδα του, την ώρα που νέες δολοφονίες συνταράσσουν την ειδυλλιακή σουηδική πόλη.
Σατανιστικά εγκλήματα και αρχαίες παγανιστικές δοξασίες θα οδηγήσουν τον Άντερς σε έναν υπόγειο κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικού θα γίνουν δυσδιάκριτα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης ζει μεταξύ Ελλάδας, Σουηδίας και ΗΠΑ. Ταξιδεύοντας με το τρένο από το Έρεμπρο προς τη Στοκχόλμη, συνάντησε τυχαία τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αποφάσισε να αφηγείται τις ιστορίες του.

Διαβάστε επίσης: