serreslife

Πολίτες των Σερρών εκφράσανε τον αποτροπιασμό τους και καταδίκασαν την δολοφονική πράξη.

Οι συγκεντρωθέντες πολίτες ήταν κυρίως από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς, αλλά και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παρούσα στην συγκέντρωση ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή.  

Αντιφασιστική συγκέντρωσηκαι πορεία πραγματοποιήθηκεστις Σέρρες με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης του 34χρονου ΠαύλουΦύσσα από ομάδα ακροδεξιών τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι. Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία Ελευθερίας, συγκεντρώθηκαν πολίτες των Σερρών εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζοντας την δολοφονικήπράξη.

Οι συγκεντρωθέντες πολίτεςήταν κυρίως από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς,  αλλά και του  αντιεξουσιαστικού χώρου. Παρούσα στην συγκέντρωση ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία από τους συγκεντρωθέντες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ,όπου κυριάρχησαν αντιφασιστικά συνθήματα. Την συγκέντρωση και την πορεία ακολουθούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη .Η πορεία πέρασε και κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπουυπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών της Χρυσής Αυγής και των διαδηλωτών .Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης και οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν ξανά τα γραφεία της  Χρυσής Αυγής αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.Μετά από συνεννόηση του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών που παρευρισκόταν στο σημείο, της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτης Σταμπουλή και εκπροσώπων των διαδηλωτών, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή ειρηνικά.

Η κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην συγκέντρωση δήλωσε«Ήταν μια αρκετά καλή συγκέντρωση, βέβαια θα θέλαμε να είναι πούμεγαλύτερη αν το αντιφασιστικό αίτημα δεν κινητοποιεί ακόμη του συμπολίτες μας πότε θα τους κινητοποιήσει; Παρά όλα αυτά ήταν μια καλή πορεία και όπως διαπιστώσαμε εφόσον δεν προκληθήκαμε ήταν απολύτως ειρηνική, μα απολύτως ειρηνική. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουνε φασιστικές προκλητικές από τώρα και ύστερα .Έχουμε επιστήσει την προσοχή της Αστυνομίας σε αυτό το θέμα».

« Είναι μια πορεία και μια συγκέντρωση που γίνεται με αφορμήτο τελευταίο περιστατικό την δολοφονική επίθεση στον 34χρονοαντιφασιστή από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ουσιαστικά είναι η στιγμή που ο κόμπος έφτασε στο χτένι . Οι δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των νεοναζιστών είναιπλέον καθημερινότητα ειδικά στις μεγάλε πόλεις αλλά και στην περιοχή μας. Είχαμε πρόσφατα μια δίκη και θα δικαστεί στο μέλλον για απρόκλητη επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής σε πολίτη των Σερρών. Πιστεύω πως αν δεν αντιδράσουμε και τώραθα φτάσει πολύ γρήγορα και στην δική μας πόρτα ,αυτό που λέμε ότι πρώτα ήταν οι μετανάστες ,μετά οι ομοφυλόφιλοι στην συνέχεια οι αριστεροί και όταν φτάσει σε μας δεν θα έχει απομείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί και ναμας προστατεύσει. Νομίζω ότι έχει φτάσει πλέον αυτή η στιγμήγια να πούμε ότι δεν φοβόμαστε και ότι επιτέλους η κοινωνία θα οργανωθεί και θα αντιδράσει για να διεκδικήσει μόνη της την σωτηρία και την λύση που επιθυμεί χωρίς να περιμένει καμία χούντα ,κανέναν Χίτλερ, κανέναν Μιχαλολιάκο και κανένα σωτήρα γιατί τα προβλήματάτους» δήλωσε η κ. Ειρήνη Μυλωνά αναπληρώτρια συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 460 επισκέπτες