eklogika kentraΑνακοινώθηκαν την Μ. Τετάρτη τα ονόματα των εννιά υποψηφίων για το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις Σέρρες.

Σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και του «ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με δημοσκόπηση σε Σερραικό επίπεδο.

Το αρνητικό κλίμα που βαρύνει τα δύο μεγάλα κόμματα στο νομό, φαίνεται πως επιχειρεί να ανατρέψει η ισχυρή ανανέωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες , το οποίο φέρει τα αναγκαία ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιέγραψε την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος .Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσδίδοντας το νέο ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος, τόνισε ταυτόχρονα πως στους υποψηφίους βουλευτές πως ο αγώνας τους θα πρέπει να γίνει χωρίς πολυτέλειες και τυμπανοκρουσίες και βέβαια με σεβασμό στον πολίτη.

Επιπλέον από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε κάθε νομό. Όσον αφορά τις Σέρρες στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προγνωστικά όσον αφορά τις υποψηφιότητες επιβεβαιώθηκαν, καθώς εκτός από τους εν ενεργεία τρεις Βουλευτές Μάρκο Μπόλαρη, Μιχάλη Τζελέπη και Στάθη Κουτμερίδη, θέσεις κατέλαβαν το μοναδικό αυτοπροτινόμενο στέλεχος, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Βουλγαρίδης, ο υποψήφιος των Βουλευτικών του 2009 και οικονομολόγος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο Πρώην Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Πέτκογλου, το μέλος της ΕΛΜΕ και προπονητής του Εθνικού Σιδηροκάστρου κ. Νίκος Γαύδος. Η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη ήταν η ανακοίνωση του ονόματος της δημοσιογράφου της ΕΤ3 και του Καθημερινού Παρατηρητή, Αριάδνης Παπαφωτίου. Την λίστα κλείνει η πρώην υποψήφιος με την παράταξη του κ. Φωτιάδη στις Δημοτικές εκλογές και πρώην Πρόεδρος της Attica Bank κ. Σοφίας Παπαγεωργίου.  

Τις υποψηφιότητες επικύρωσε και επίσημα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Μ. Τετάρτη το βράδυ.

Την ίδια ώρα σημαντικές απώλειες και για τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζει η τελευταία δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ελλάδος σε επίπεδο νομού Σερρών η οποία δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε βάσει απαντήσεων που δόθηκε από δείγμα 150 ατόμων από όλο το νομό και αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει ληφθεί ποτέ σε τοπική δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση αποτυπώνει το ολοένα και πιο ρευστό πολιτικό τοπίο, με τα κόμματα διαμαρτυρίας  και την Αριστερά να κερδίζει έδαφος τα οποία επωφελούνται την ολοένα και αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια .

Την απογοήτευση του κόσμου δέχονται οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας συνολικά 33% των προτιμήσεων ενώ στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό τους έφτασε το 83%. Παράλληλα παρατηρείται άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων να έχει ανοίξει αισθητά όσον αφορά τις Σέρρες, καθώς η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 22% ενώ στο ΠΑΣΟΚ αντιστοιχεί το 11% των προτιμήσεων του δείγματος.

Θεαματική άνοδος για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου οι οποίοι κατατάσσονται τρίτοι με ποσοστό με ποσοστό 10%. Άνοδο στις προτιμήσεις των Σερραίων δείχνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η δυναμικότητα αγγίζει το 10%. Με ποσοστό 7% κατατάσσεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Πτώση στα ποσοστά της καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά η οποία καταλαμβάνει το ποσοστό 4%. Με το ίδιο ποσοστό ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Σταθερή στο 3% εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή που βλέπει αύξηση των οπαδών της στις νότιες περιοχές των Σερρών. Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του ΛΑΟΣ που πληρώνει τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση συνεργασίας, λαμβάνοντας ποσοστό 2,9%.   


Επιμέλεια Καγιογλίδης Παναγιώτης

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 620 επισκέπτες