Με δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Ax.Καραμανλής (από τη Νιγρίτα Σερρών, όπου βρέθηκε για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης) αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές τόνισε πως κλείνει μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή.

Προσθέτει μάλιστα πως ήταν ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ.
Η δήλωση του υπουργού Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον. Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα».

Υπενθυμίζεται ότι την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής. Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε πως έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή, ξεκαθαρίζοντας πως στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: