Η θεμελίωση του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής έγινε την Δευτέρα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Το νέο κτίριο δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) κι ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ), μέσω διακτιριακού διαδρόμου, ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με προϋπολογισμό 1.800.000,00€ υλοποιείται πλέον από την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) με χρονοδιάγραμμα εργασιών τους 18 μήνες.

«Η δέσμευση που πήραμε το 2020, σήμερα γίνεται πράξη. Ήταν ένα αίτημα που υπήρχε στη πόλη και στον Νομό Σερρών εδώ και χρόνια. Το 2020 ξεκινήσαμε αυτό το έργο, σήμερα το θεμελιώνουμε και σε 18 μήνες από σήμερα θα είναι έτοιμο, διότι τα έργα στην Ελλάδα έτσι πρέπει να γίνονται, να τα οραματίζεσαι, να το υλοποιείς και μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να μπορείς να τα παραδώσεις» είπε  μετά τη θεμελίωση ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις υποδομές του Νοσοκομείου Σερρών: «Χρειάστηκαν 44 χρόνια για να φτάσουμε σε ένα σημείο, μετά το 2003, να κάνουμε όλες τις αναγκαίες εργασίες για να ολοκληρωθεί πλέον το Νοσοκομείο Σερρών. Το Νοσοκομείο θεμελιώθηκε κι άρχισε να λειτουργεί το 2003. Από τότε όμως η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετές ελλείψεις. Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου, όταν ανέλαβε, μας έθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο σχεδίων αναβαθμίσεων του Νοσοκομείου Σερρών. Πριν από λίγο καιρό υπογράψαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της τάξεως 5.500.000 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν σταθήκαμε όμως μόνο εκεί. Αναβαθμίσαμε και τις υποδομές στην πτέρυγα του ΟΚΑΝΑ».

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση παρεμβάσεων σε υποδομές του Νοσοκομείου Σερρών, όπως στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου έπαιξε και ο ιδιωτικός τομέας. Στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον ιδιωτικό τομέα. Ζούμε σε μια εποχή που και με τους ιδιώτες μπορούμε να βρίσκουμε συνεννόηση και συμφωνία. Οι μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι την περίοδο της πανδημίας έδωσαν μια πολύ μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο, όπως και ο όμιλος FIBRAN, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο Νομό μας».

Ήταν σημαντική η προσφορά του ομίλου για την δημιουργία και λειτουργία της νέας πτέρυγας λοιμώξεων του νοσοκομείου, που βρίσκεται δίπλα στον χώρο ανέγερσης της ψυχιατρικής κλινικής.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του Νομού Σερρών κι εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και σε 18 μήνες να είμαστε εδώ να εγκαινιάσουμε τη νέα ψυχιατρική κλινική» είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης, ευχαριστώντας την κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή για την υλοποίηση του έργου.

Στην τελετή αγιασμού των θεμελίων του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής έδωσαν το “παρών” οι βουλευτές, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, ο διευθύνων σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών, Θανάσης Γιάνναρης, η διοίκηση, ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 315 επισκέπτες