Την ικανοποίηση του για την κατάσταση που επικρατεί στον Προμαχώνα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Π.Ε. Σερρών εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

«Με την προσθήκη επιπλέον λωρίδων, οι εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν και η διέλευση πλέον γίνεται χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Καλαφάτης που επιθεώρησε τους χώρους του Τελωνείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Ευάγγελο Τσιώτα και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα Πέτρο Τσεσμετζή.

«Ακούσαμε τη φωνή όσων ασχολούνται με τον οδικό τουρισμό βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της υγείας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βοήθησε μέσα στην πανδημία, με προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των εκτάκτως λειτουργούντων Ξενοδοχείων και των Δημοσίας Χρήσης Τουριστικών Λεωφορείων. Έθεσε σε εφαρμογή δράση στήριξης των επιχειρήσεων του Τουρισμού που συνολικά μπορεί να φτάνει τα 420 εκ, ευρώ. Άκουσε τη φωνή όσων ασχολούνται με τον οδικό τουρισμό. Άνοιξε τα σύνορα, βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της υγείας» τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης είχε επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόφυτου και τις Κατασκηνώσεις Σιδηροκάστρου και ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο στο Λαογραφικό Μουσείο που έχει δημιουργηθεί εκεί. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Συζητήσαμε για τη δυνατότητα της Εκκλησίας να συμβάλλει στην ενημέρωση των πιστών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών. Είναι, άλλωστε, και αυτό έργο αγάπης και αλληλεγγύης καθώς σώζει ζωές».

Η ολοήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτης στην Π.Ε. Σερρών ξεκίνησε από την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών δίνοντας συγχαρητήρια στα στελέχη τους για τον καθημερινό τους αγώνα  υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τις έχει ενισχύσει και με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Καλαφάτης: «Ο εμβολιασμός σώζει ζωές – Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο»

Έκκληση προς όλους, να χρησιμοποιήσουν το όπλο του εμβολιασμού κατά του φονικού ιού έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης στη σύσκεψη που είχε στο διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Π.Ε. Σερρών που εκτός από το θέμα της πανδημίας συζήτησαν και τις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης υπογραμμίζοντας ότι «Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προώθηση των ζητημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών». Για το θέμα του εμβολιασμού ο κ. Καλαφάτης είπε: «Κάνω έκκληση σε όλους και όλες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε αναμεταδότες αυτού του φονικού ιού».

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης προήδρευσε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών και τους παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: