Για θέματα αθλητισμού anexartitos.gif
kolia_ioannidis.jpgΗ κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού. Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει: ‘Όπως είναι γνωστό οι υποδομές του υφιστάμενου Δημοτικού Γηπέδου Σερρών κρίνονται ανεπαρκείς για την λειτουργία του ως αθλητικού χώρου υψηλών προδιαγραφών, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τόσο των αθλητικών σωματείων όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Οι φορείς του Νομού Σερρών έχουν ενεργοποιηθεί στο θέμα κατασκευής νέου γηπέδου για τον Πανσερραϊκό. Για το θέμα αυτό  έχει υπάρξει σειρά δηλώσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού,  όπως και από όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκώνα με ομόφωνη απόφασή του, παραχωρεί δημοτική έκταση 150 στρ. για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Πανσερραϊκού και των λοιπών εγκαταστάσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή είχα  πρόσφατα συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, με θέμα τόσο την χρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας δημιουργίας νέου αθλητικού κέντρου – σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, που θα εξετάσει / διερευνήσει την ωριμότητα, τον αρχικό σχεδιασμό και τον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου, εάν είναι δυνατόν, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα  όσο και τη χρηματοδότηση του Δήμου Λευκώνα για τις βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των ημιτελών έργων  από το Πρόγραμμα Ελλάδα 2004 (Κλειστό Κολυμβητήριο, Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Άγιο Ιωάννη). Παράλληλα δε σε συνεργασία με το Δήμο Λευκώνα έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα προς τον κ. Μπούρα Κωνσταντίνο, Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων, με θέμα την χορήγηση από τα υπάρχοντα διαθέσιμα υλικά των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων εξοπλισμού, που θα μπορούσαν να συντελέσουν στη λειτουργικότητα των  βοηθητικών γηπέδων του νέου γηπέδου Πανσερραϊκού και των λοιπών εγκαταστάσεών τους.

Αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Λευκώνα, μέσω του Προγράμματος ‘ΘΗΣΕΑ’, με το ποσό των 300.000 ευρώ για την δημιουργία των βοηθητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου, στο χώρο που έχει υποδειχθεί από το Δήμο Λευκώνα καθώς επίσης και  η χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 ευρώ της μελέτης σκοπιμότητας για την δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου – σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Για τα θέμα της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση των δύο ημιτελών αθλητικών χώρων από το Πρόγραμμα Ελλλάδα 2004, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον            κ. Τσιότρα, Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είχε υποδειχθεί από τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, ενώ επίκειται νέα συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομίας κ. Μπούρα Αθανάσιο.

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 662 επισκέπτες