«Την εποχή της κρίσης λόγω κορονοϊού δημιουργούνται  και ευκαιρίες ανάπτυξης. Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την χώρα και τον επιχειρηματικό κόσμο για την στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την περιοδεία του στις Σέρρες.

 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Σχοινά ήταν ο λόφος Καστά, όπου συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στο μνημείο και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός και στηρίζει τις προσπάθειες για την ανάδειξή του.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία των εργασιών, σημειώνοντας  πως το χρονοδιάγραμμα των έργων ξέφυγε κατά ένα μήνα, λόγω της πανδημίας, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες ώστε το μνημείο να είναι επισκέψιμο σε ειδικές ομάδες το πρώτο τρίμηνο του 2022. Γνωστοποίησε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τα χωματουργικά έργα.

Αμέσως ο κ. Σχοινάς επισκέφτηκε το μουσείο της Αμφίπολης, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όπου υλοποιείται ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναστήλωσης της Μονής, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, κατά την οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την  αίθουσα συνεδριάσεων «Κωνσταντίνός Καραμανλής», και το δήμαρχο Σερραίων, Αλέξανδρο Χρυσάφη. Έτυχε θερμής υποδοχής και από τους δύο άνδρες, οι οποίοι του πρόσφεραν αναμνηστικά, ένα αγαλματίδιο του λέοντα της Αμφίπολης, ακανέδες, σπιρουλίνα, ένα βιβλίο με την ιστορία  του λόφου Καστά  και της πόλης των Σερρών και έναν πίνακα της Μονής Τιμίου Προδρόμου.

Η περιοδεία του κ. Σχοινά έκλεισε στο Επιμελητήριο Σερρών, όπου ενημερώθηκε  από τον πρόεδρο του Χρήστο Μέγκλα, για τα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα και τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και συνομίλησε με  επιχειρηματίες των Σερρών.

Απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους με το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και τις διασυνοριακές δυνατότητες ανάπτυξης που θα δημιουργηθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, με την ένταξη της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην συνθήκη Σέγκεν.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: