Βραβεύτηκε η ευαισθητοποιημένη ματιά των μαθητών elvima.gif
sun_kids1.jpgΗ ευαισθη-
τοποίηση και η καλλιτεχνική ματιά των μαθητών και των μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βραβεύτηκε την Τρίτη το μεσημέρι από το Δήμο των Σερρών σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Βλάχου. Τα παιδιά κλήθηκαν να εκφραστούν ζωγραφίζοντας για τον ήλιο και τις ευεργετικές του δυνατότητες στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Ήλιου». Στις δράσεις για την «Εβδομάδα του Ήλιου» συμμετείχαν 70 μαθητές από το 2ο , 3ο και 6ο Γυμνάσιο Σερρών, από τα Γυμνάσια Καρπερής, Προβατά, Δραβήσκου και Σκοτούσσας, από το 4ο Λύκειο Σερρών, από το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών και το ΕΠΑΛ Νιγρίτας.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η μαθήτρια Ζαχαρούλα Αραμπατζόγλου από το 4ο Λύκειο Σερρών, το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο μαθητής Θεόδωρος Τράμπας από το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών, ενώ το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν πέντε μαθητές ο Χρήστος Βούρκος από το 6ο Γυμνάσιο, ο Ευθύμιος Αλεκτορίδης από το 1ο ΕΠΑΛ, η Αθανασία – Κυριακή Καλενδέρη από το Γυμνάσιο Σκοτούσσας, ο Νίκος Μπαλτζής από το 3ο Γυμνάσιο και η Μαρία Κρίτσκα από το Γυμνάσιο Καρπερής.
sun_kids2.jpgΣτην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το παρόν έδωσαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Χατζηβασιλείου, η Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΟΥΝΕΣΚΟ κα. Καίτη Εμμανουηλίδου, ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης και κα. Κωστούλα Πάτση υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική, καθώς οι μαθητές έλαβαν ένα βραβείο για την ευαισθησία που έδειξαν σε ένα θέμα που αφορά μικρούς και μεγάλους, ενώ από την πλευρά τους οι «μεγάλοι» ήταν ευχαριστημένοι που οι μαθητές έδειξαν σε όλους με έναν όμορφο τρόπο πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ήλιο και κυρίως να τον εκμεταλλευτούμε χωρίς να επιβαρύνουμε τον πλανήτη.
sun_kids3.jpgΟ Δήμαρχος κ. Ιωάννης Βλάχος μιλώντας στους μαθητές επεσήμανε πως τα παιδιά είναι αυτά που δείχνουν στους μεγάλους τον σωστό τρόπο για την σωτηρία του πλανήτη. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως: «πρέπει να επαινέσω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της σερραϊκής κοινωνίας σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη.
Κι αυτό, γιατί ανεξάρτητα από διακρίσεις και βραβεία το σπουδαίο είναι η συμμετοχή σας σ’ αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία διάσωσης του κόσμου που ζούμε.
Είναι σίγουρο ότι το περιβάλλον, στο οποίο βρισκόμαστε αλλάζει και μάλιστα γρήγορα και με τρόπο δραματικό.
Εκείνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της κατάστασης, με δεδομένο ότι ακόμη κι εσείς θα ζήσετε ως μεγάλοι σ’ ένα κόσμο διαφορετικό από αυτόν που βιώνετε σήμερα ως παιδιά. Θα είναι διαφορετικός, αλλά θα είναι καλύτερος. Το ενδιαφέρον σας και οι δράσεις σας αποτελούν μία εγγύηση ότι πιθανόν το μέλλον της γης θα είναι ομορφότερο.
sun_kids4.jpgΓιατί, πέρα από τις δικές μας προσπάθειες, οι δικές σας αποφάσεις είναι εκείνες που θα καθορίσουν την μοίρα της και την τύχη των δικών σας παιδιών».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών κ. Γεώργιος Χατζηβασιλείου σημείωσε πως οι μαθητές πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι στα θέματα του περιβάλλοντος.
Οι μαθητές που πήραν έπαινο από το Δήμο για τα έργα τους είναι:
1. Ζαφειρούλα Παπαδημητρίου, Γυμνάσιο Καρπερής
2. Ραπόγλου Θεοδοσία, Γυμνάσιο Καρπερής
3. Χομόνδοζλη Χρύσα, Γυμνάσιο Προβατά
4. Χατζόγλου Γεώργιος, 1ο ΕΠΑΛ
5. Τσινίκα Ελένη, 2ο Γυμνάσιο
6. Θεοδωρίδης Ιωάννης, Γυμνάσιο Σκοτούσσης
7. Παυλίδου Κυράτσα, Γυμνάσιο Δραβήσκου
8. Τρέντσιου Πασχαλία, 3ο Γυμνάσιο Σερρών
9. Νασιάκου Στέλλα, 3ο Γυμνάσιο Σερρών
10. Γεωργιάδης Αιμίλιος, 6ο Γυμνάσιο Σερρών
11. Νικολλέτα – Ραφαέλα Μανωλούδη και Θεοδώρα Παντζάρη (ομαδικό), 6ο Γυμνάσιο Σερρών
12. Μαυρομάτη Γεωργία, ΕΠΑΛ Νιγρίτας
13. Εκτός Διαγωνισμού έπαινο έλαβε για το ποίημα που έγραψε η μαθήτρια Μαρία Κρίτσκα από το Γυμνάσιο Καρπερής.

Διαβάστε επίσης: