serreslife

Τη νέα γενιά στελεχών ενεργοποιεί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στον πολιτικό στίβο. Μετά την ανάδειξη του νέου Γραμματέα  Νίκου Χριστοδουλάκη δραστηριοποιούνται  σε πρώτη γραμμή πλέον τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιιτροπής,τα οποία όμως διαθέτουν παράλληλα εμπειρία σε κομματικό ή  αυτοδιοικητικό επίπεδο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ¨Καρφί¨και τα ¨Παραπολιτικά" στην εμπροσθοφυλακή στελεχών τίθενται  ¨πρόσωπα που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην Παράταξη, επιλέγοντας ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης με πολύ πιο δύσκολη αλλά πάντοτε συνεπή πολιτική διαδρομή. Είναι η λεγόμενη «γενιά της κρίσης» που μεγαλώνει μέσα σε αυτή χωρίς να έχει την ευθύνη".

Είναι τα στελέχη εκείνα που υπερασπίστηκαν τις δύσκολες κυβερνητικές επιλογές στο πλέον κρίσιμο διάστημα για τη χώρα,χωρίς μάλιστα κάποιο αντάλλαγμα σε δημόσιο πόστο ή αξίωμα,τα περισσότερα.

Το δημοσίευμα ακόμη αναφέρει τα εξής:"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στον νέο φορέα ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό «µωσαϊκό» με αρκετά στελέχη από τη νέα αλλά και ενδιάμεση γενιά της Παράταξης να συμμετέχουν στα νέα καθοδηγητικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής". 

Μεταξύ των στελεχών συμπεριλαμβάνεται και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής,με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση Πασχάλης Τόσιος,από το Νομό Σερρών που το κρίσιμο χρονικό διάστημα (2008-12(διατέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια του.

Παράλληλα, στα νέα όργανα βλέπουμε τους στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά,Λάμπρο Παλάντζα και Δημήτρη Κουρόγιωργα. Ο πρώτος αναδείχθηκε μέσα από τις τάξεις της νεολαίας του κόμματος και σήμερα κατέχει τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας ενώ αντίστοιχα ο δεύτερος έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης των οργανώσεων .Στην   εμπροσθοφυλακή φυσικά παραμένουν leader o  Παύλος  Χρηστίδης και ο Σπύρος  Καρανικόλας.

Οι 40άρηδες του Γιώργου Καμίνη που εκπροσωπούν στα νέα όργανα το «Δίκτυο-Ανανέωση» είναι:Ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων, Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παραστατίδης έχει τη δική του διακριτή και αυτόνομη πορεία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Open Greece», που λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης προκειμένου να ερμηνεύσει την έννοια του «κλειστού – ανοιχτού».

Επίσης, ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Γιάννης Χαραλαμπόπου.Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τη νεότερη γενιά που πλαισιώνουν τα νέα όργανα είναι μεταξύ άλλων ο προερχόμενος από την ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Πειραιά, Δημήτρης Διαμαντίδης,το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ Νομικής, ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος, η Τάνια Γραμματικού, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Χρήστος Στρατάκης .

ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΣΤΕΛΕΧΗ

 αναφέρονται και οι εξής:

 Οπρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα, η Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Γιώργος Λαμπρόπουλος,  ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Κώστας Παπαδημητρίου, η διεθνολόγος Βασιλική Σουλαδάκη, κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σουλαδάκη και ο γραμματέας Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Ρώσσης.κ.α.

Στο δημοσίευμα ακόμη τονίζονται τα εξής: Στην Κεντροαριστερά αποτελεί κοινό ότι η ανασυγκρότησή της είναι στρατηγική επιλογή προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στο μετεκλογικό σκηνικό. Για να επιτευχθεί όμως ο συγκεκριμένος αυτός στόχος, θα πρέπει μεταξύ άλλων να απαντηθεί το αίτημα της κοινωνίας και των προοδευτικών ψηφοφόρων για γενναία ανανέωση του χώρου σε πρόσωπα και ιδέες.

Διαβάστε επίσης: