Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
aggelidis.jpgelvima.gifΕίναι γνωστό σ’ όλη τη Σερραϊκή κοινωνία, ότι η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό διαζύγιο από την αλήθεια. Προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σχετικά με τη ψεύτικη προεκλογική τους υπόσχεση για την κατάργηση του φόρου 2% στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσφεύγοντας στην προσφιλή γι’ αυτούς μαύρη προπαγάνδα, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του υποσχέθηκαν προεκλογικά την κατάργηση του φόρου 2% στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλεία, πιτσαρίες κ.λπ.), παρόλο που γνώριζαν πολύ καλά, ότι το φόρο αυτό δε μπορεί να τον καταργήσει κανένα δημοτικό συμβούλιο, διότι είναι ένας φόρος που θεσπίστηκε από την κεντρική εξουσία και μπορεί να τον καταργήσει μόνον αυτή. Άλλωστε αυτή τη ψεύτικη προεκλογική τους υπόσχεση την έχουν επιβεβαιώσει δημόσια και κάποιοι καταστηματάρχες, όπως επίσης και ο πρώην αντιδήμαρχος του κ. Βλάχου, ο κ. Αναστασιάδης Αντώνιος.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων στις 12-10-2007 είχε καταθέσει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ) και μέσα σ’ αυτή την πρόταση συμπεριέλαβε και την κατάργηση του φόρου 2%, προκειμένου ο δήμαρχος κ. Βλάχος και η δημοτική αρχή να προωθήσουν αυτή την πρόταση στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), ούτως ώστε η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. με τη σειρά της να πιέσει την κεντρική εξουσία για την αλλαγή του νόμου, διότι αυτή ανήκει στην αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας και όχι του δημοτικού συμβουλίου.
Παρόλα αυτά ο κ. Βλάχος ουδέποτε έθεσε θέμα στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για την κατάργηση του φόρου 2%. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός, ότι η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. σ’ αυτήν τη δημαρχιακή θητεία πραγματοποίησε τρία συνέδρια (ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) και σε κανένα συνέδριο ο κ. Βλάχος ποτέ δεν έθεσε θέμα για την κατάργηση του φόρου 2%.
Αντιθέτως στη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στην Αθήνα (08-01-2009) με τους δημάρχους όλης της χώρας, στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Βλάχος, όχι μόνο δεν έθεσε θέμα προς συζήτηση για κατάργηση του φόρου 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά απεναντίας συμφώνησε να μη μειωθεί το τέλος παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%, όπως άλλωστε διαβεβαιώνει και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., σύμφωνα με το οποίο δηλώνεται, ότι ομόφωνα κατέληξαν σ’ αυτή τη θέση το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και όλοι οι δήμαρχοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση.
Δε μας εκπλήσσει το γεγονός, ότι ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του δεν παραδέχονται τώρα τις ψεύτικες προεκλογικές τους υποσχέσεις. Αντιθέτως μας έχουν συνηθίσει σ’ αυτήν την τακτική τους. Μήπως ομολογούν τις ψεύτικες προεκλογικές τους υποσχέσεις για μείωση των τιμολογίων του νερού, μείωση των τελών καθαριότητας κ.λπ.;

Διαβάστε επίσης: