ert_kolia.jpgΠραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Ενωσης -Κατέθεσε ερώτηση για την τηλεοπτική κάλυψη της «ΕΡΤ ψηφιακή» στις Σέρρες elvima.gif
Την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Σερρών επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα η βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, η κα Κόλλια έγινε δέκτης σειράς αιτημάτων, που έχουν σχέση με την λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς καρτέλ και εναρμονισμένες πρακτικές, την ενεργοποίηση σε μεγαλύτερο βαθμό των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας (αγορανομία, ΕΦΕΤ, Διευθύνσεις Εμπορίου κ.α.), τον έλεγχο της αισχροκέρδειας των τραπεζών και θέματα τοπικού αλλά σημαντικού ενδιαφέροντος.
Σε δήλωσή της η κα Κόλλια αναφέρει: ''Με τη σημερινή μου επίσκεψη στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Σερρών μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν το Ν. Σερρών, την αγορά, την ανάγκη προστασίας του καταναλωτή απέναντι σε αθέμιτες πρακτικές καθώς και τη δυνατότητα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Σερρών με την μέχρι σήμερα δραστηριότητα των μελών της έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία, όλοι οφείλουμε να συνεργαστούμε, Πολιτεία, καταναλωτές, επιχειρήσεις και φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τις επιπτώσεις από την κρίση αλλά και τις παθογένειες, που διαχρονικά υπάρχουν.
Παράλληλα με τις εξυγιαντικές πρωτοβουλίες, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συστηματική ενημέρωση των καταναλωτών. Έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε το καταναλωτικό κίνημα, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο του και να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Πιστεύουμε, πως η καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης έχει εξαιρετική σημασία μέσα στο πλαίσιο ενός υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού των επιχειρήσεων
Σε συνεργασία με την Ε.Π.Κ.Α.Σ, την οποία δημόσια θέλω να συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες της, ήδη έχουμε ενεργοποιηθεί με σειρά κοινοβουλευτικών και πολιτικών πρωτοβουλιών για το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης του Νομού Σερρών.''


Ερώτηση για την τηλεοπτική κάλυψη της «ΕΡΤ ψηφιακή» στις Σέρρες

Για την ενίσχυση του αιτήματος της ΕΠΚΑΣ όσον αφορά την τηλεοπτική κάλυψη της «ΕΡΤ ψηφιακή» στις Σέρρες, ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας κατέθεσε η Σερραία βουλευτής. Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης η κα Μ.Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρει τα εξής:



Η ψηφιακή τηλεόραση αναφέρεται σε μία καινοτόμο τεχνολογία, η οποία συμβάλλει σε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο μετάδοσης μέσω ραδιοκυμάτων, ώστε να παρέχεται μια ποικιλία νέων υπηρεσιών. Με πιο απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρέχουν καθαρότερες εικόνες, καλύτερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές προγραμμάτων.
Στην Ελλάδα, η πρώτη μετάδοση επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης έγινε το 2001 από το ΤΕΙ Κρήτης με δοκιμαστική εκπομπή στον Νομό Ηρακλείου. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2006, η κρατική τηλεόραση εξέπεμψε για πρώτη φορά ψηφιακό σήμα και λίγους μήνες αργότερα άρχισαν σταδιακά να εκπέμπουν τα τρία κανάλια.


Η επέκταση των περιοχών όπου γίνεται λήψη του ψηφιακού σήματος γίνεται σταδιακά και η μορφολογική ποικιλία του ελληνικού εδάφους δυσκολεύει τα πράγματα, αφού απαιτείται η τοποθέτηση επίγειων αναμεταδοτών σε πάρα πολλά σημεία προκειμένου να είναι δυνατή η μεταφορά του ψηφιακού σήματος παντού, χωρίς ποιοτικές απώλειες. Σήμερα καλύπτεται πληθυσμιακά το 70% (περιοχές Αθήνα, Πήλιο – Θεσσαλία, Χορτιάτη – Κεντρική Επιτροπή) της χώρας.
Για το θέμα αυτό η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Σερρών με έγγραφο της προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Παναγόπουλο, ζητά την γνωστοποίηση του προγράμματος – υλοποίησης του έργου ‘ΕΡΤ Ψηφιακή’ και για το Νομό Σερρών.
Η ΤΕΔΚ Ν. Σερρών ανέθεσε στο Εργαστήριο Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών έργο « Μελέτη για την Τηλεοπτική κάλυψη του Συνόλου των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ν. Σερρών», υιοθετώντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα ανάπτυξης της επίγειας ψηφιακής για την υπόλοιπη χώρα καθυστέρησε 1 έτος λόγω προβλημάτων του διαγωνισμού και του ελέγχου της νομιμότητας του από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε νέος διεθνείς διαγωνισμός και υπογράφηκαν οι νέες συμβάσεις για τις μεγάλες πόλεις. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου για το Νομό Σερρών.
2) Αν έχει κοινοποιηθεί – αξιοποιηθεί η μελέτη του ΤΕΙ Σερρών;

Διαβάστε επίσης: