serreslife

Ένα ασθενοφόρο μείον θα μετρά το ΕΚΑΒ Σερρών από την 1η Ιουλίου καθώς, έπειτα από έγγραφο που εστάλη από την Αθήνα, το ΕΚΑΒ των Σερρών καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν κατά τους θερινούς μήνες στις παραλίες του Στρυμονικού Κόλπου και ιδίως στην Τούζλα όπως αποκάλυψε το δελτίο τoυ TVS.

Το παράδοξο είναι ότι μολονότι η Τούζλα ανήκει στο Νομό Καβάλας, το «φίδι από την τρύπα» καλείται να βγάλει το ΕΚΑΒ Σερρών κι όχι αυτό της Ελευθερούπολης ή έστω της Δράμας που επίσης απέχει λιγότερο χιλιομετρικά.  Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του TVS και τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης, το πρόβλημα είναι γνωστό και υπαρκτό εδώ και τρία χρόνια. «Όλες τις προηγούμενες χρονιές η κατάσταση σωζόταν χάρη στο φιλότιμο και την ανθρωπιά που επεδείκνυαν οι Σερραίοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και όχι επειδή υπήρχε σχεδιασμός και σωστός συντονισμός από το αρμόδιο Υπουργείο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ.Αγγελίδης.

Αυτή τη στιγμή, η πόλη των Σερρών καλύπτεται από δύο(2) ασθενοφόρα, ωστόσο, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου και ως τις 31 Αυγούστου κινδυνεύει να μείνει μόλις με ένα, εκτός κι αν αλλάξει κάτι θεαματικά. Δηλαδή, αν υπάρξει εξέλιξη και κίνηση στο θέμα και αν δοθεί εντολή και προς τα ΕΚΑΒ Δράμας και Ελευθερούπολης να συνδράμουν κι αυτά στην παραλιακή ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου. Πάντως, η Πανελληνία Ομοσπονδία ήδη από τα μέσα Απριλίου είχε γνωστοποιήσει το εν λόγω ζήτημα στον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά και μάλιστα είχε καταθέσει την πρόταση να γίνουν προσλήψεις εποχικών στο ΕΚΑΒ και να τοποθετηθούν δύο «σταθμοί», ένας στην Τούζλα και ένας δεύτερος δίπλα στη μεταλλική γέφυρα του Στρυμόνα, ο οποίος θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή των Κερδυλλίων αλλά και το επίμαχο Τμήμα της Εγνατίας Οδού. Προς το παρόν . . . ουδεμία απόκριση και απάντηση από πλευράς του Υπουργείου.

Πηγή: ΤVS

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 533 επισκέπτες