pirkagiaΤο ποσό των 18.400.00 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας για τις ανάγκες πυροπροστασίας με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. ημειωτέον ότι τα χρήματα προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων και σε σχέση με τα αναμενόμενα, 23 εκ. ευρώ, είναι μειωμένα κατά 4,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση το ποσό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με δράσεις πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα οι δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες που αφορούν καθαρισμό βλάστησης για τη μείωση κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., για καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, για ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμων, για προμήθεια εξοπλισμού όπως βυτιοφόρων, γεννητριών, ασυρμάτων κ.λπ., και για τα λειτουργικά έξοδα, όπως είναι οι υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού ή καύσιμα.


Η κατανομή των χρηματικών ποσών έγινε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στην απόφαση επισυνάπτεται πίνακας όπου περιέχονται αναλυτικά κατανομές των ποσών ανά δήμο για την πυροπροστασία.
Δ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ 14.300
Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 28.600
Δ. ΖΙΧΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ  22.900
Δ. ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 34.500
Δ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 51.300
Δ. ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 65.100
Δ. ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 29.600
Σύνολο :246.300

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 442 επισκέπτες