moisiadis_giannisΜετά την απόφαση για την αργία του Π. Ψωμιάδη.
Πολιτικές προεκτάσεις και «ζυμώσεις».

Πολιτικές παρεμβάσεις στην απόφαση εναντίον του τέως Π.Κ.Μ. «βλέπει» ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γ. Μωυσιάδης.

Ευθεία πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση της αργίας του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, «βλέπει» ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Το θέμα είναι γνωστό πως απασχολεί τα πολιτικά «πηγαδάκια» κι όχι μόνο, ενώ έχει συζητηθεί έντονα και στην παράταξη του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκαλώντας «ζυμώσεις» για τη… διαδοχή του.

Μπορεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης να μην συμφωνεί με τον όρο «πολιτικό πραξικόπημα» που χρησιμοποίησε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά εμφανίσθηκε βέβαιος ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση και μάλιστα στο απόλυτο 100%. Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή είναι αφενός, μεν, άδικη και αφετέρου έχει πολλά νομικά κενά.

Στον απόηχο της απόφασης για την αργία του Π. Ψωμιάδη
Νομικά κενά και πολιτικές παρεμβάσεις «βλέπουν» Περιφερειακοί σύμβουλοι

Νέο «κύκλο» συζητήσεων, ερμηνειών, αλλά και «ζυμώσεων», άνοιξε η επικυροποίηση- ουσιαστικά- της δικαστικής απόφασης, από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Θύμιο Σώκο, ο οποίος τη Δευτέρα με την υπογραφή του, «σφράγισε» την υπόθεση και έθεσε σε αργία τον τέως, πλέον, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Βέβαια, η υπόθεση δικαστικά δεν τελείωσε, καθώς ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης θα προσφύγει εναντίον της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, ενώ αναμένεται και η τελική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Σε περίπτωση που η απόφαση του κ. Γιάννη Ραγκούση είναι σύμφωνη με αυτή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιου Σώκου, τότε ουσιαστικά ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης παύεται οριστικά από τα καθήκοντά του και θα πρέπει να αναζητηθεί ο «διάδοχός» του. Ένας «πονοκέφαλος» που ήδη υπάρχει στις τάξεις της παράταξης του τέως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δημόσια ουδείς εκ των Περιφερειακών συμβούλων, τολμά να θέσει τέτοιο θέμα κι όταν ερωτώνται σχετικά, περί άλλων… τυρβάζουν. Συνεργάτες, αλλά και ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, επικαλούνται γνωμοδοτήσεις καθηγητών διοικητικού δικαίου, που ανέφεραν πως η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Θύμιου Σώκου, δεν «στέκει». Το θέμα είναι γνωστό πως απασχολεί τα πολιτικά «πηγαδάκια» κι όχι μόνο, ενώ έχει συζητηθεί έντονα και στην παράταξη του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκαλώντας «ζυμώσεις» για τη… διαδοχή του.
Μπορεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης να μην συμφωνεί με τον όρο «πολιτικό πραξικόπημα» που χρησιμοποίησε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά εμφανίσθηκε βέβαιος ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση και μάλιστα στο απόλυτο 100%.
«Το λέω αυτό με την έννοια ότι όταν παρακολούθησα όλη την διαδικασία στο δικαστήριο και όταν άκουσα την απόφαση την από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και την αιτιολόγηση της απόφασης, δεν με έπεισε καθόλου,» επεσήμανε ο κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος πρόσθεσε:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν είναι σαν την περίπτωση των ποδοσφαιρικών γηπέδων όπου σε αυτούς που δημιουργούν πρόβλημα προχωρούν σε κάποιο στο αθλητικό δίκαιο και τους στερούν να μπουν στους αθλητικούς χώρους. Έχει κάθε δικαίωμα σαν πολίτης να βρίσκεται στην Περιφέρεια. Έχει τεθεί σε προσωρινή αργία. Δεν πρόκειται για παύση. Θα οριστικοποιηθεί όταν πάρει απόφαση ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και από εκεί και πέρα έχει την στήριξη και την εκτίμηση όλων μας».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή είναι αφενός, μεν, άδικη και αφετέρου έχει πολλά νομικά κενά.
«Είναι πολύ παράξενο ένας διορισμένος να παύει έναν αιρετό. Βέβαια υπάρχουν οι νόμοι που έχουν ένα πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να κινούμαστε ως πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι έχει εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα,» δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Μπασδάνης.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: