Επίσκεψη στο νομό Σερρών και συγκεκριμένα σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους Δήμους Σερρών και Εμμανουήλ Παππά, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά επισκέφτηκε το 15ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου διοργανώθηκε η δράση “Τρίποντα στα Σχολεία”, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών.

Η δράση, που αφορά σε μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, πραγματοποιείται σε σχολεία όλης της Κεντρικής Μακεδονίας από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και τις κατά τόπους Ενώσεις Καλαθοσφαιρικών Σωματείων, αλλά και με την υποστήριξη των Δήμων.

“Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό, γι’ αυτό και ως Περιφέρεια στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή για τα ‘Τρίποντα στα Σχολεία’. Ο αθλητισμός είναι ζωή και το μπάσκετ αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, αφού μας έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις και συγκινήσεις. Δράσεις, όπως τα ‘Τρίποντα στα Σχολεία’ είναι ανεκτίμητης αξίας. Στρέφοντας τα παιδιά στον αθλητισμό δημιουργούμε μια καλύτερη κοινωνία, με μέλλον και προοπτική, μακριά από τους κινδύνους του σύγχρονου τρόπου ζωής, μακριά από τη βία. Περιφέρεια και Δήμοι στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό και τον αθλητισμό στα σχολεία”, τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συντηρεί τακτικά όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της και συνεργεία μας πραγματοποιούν εργασίες καθημερινά, με στόχο ασφαλείς και σύγχρονους δρόμους. Στην εθνική οδό Σερρών – Δράμας, αποκαθιστούμε τις φθορές και πραγματοποιούμε ασφαλτόστρωση στα όρια του Δήμου Νέας Ζίχνης. Δυο χιλιόμετρα δρόμου, που εξυπηρετούν δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες πολίτες των Σερρών καθημερινά, θα αποκτήσουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί συνολικό πρόγραμμα παρεμβάσεων συντήρησης στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των Σερρών, ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Οι εργασίες συνεπάγονται ταλαιπωρία και δυσκολίες στις μετακινήσεις, όμως το όφελος από αυτές είναι πολλαπλάσιο. Συνιστώ στους διερχόμενους οδηγούς και στους κατοίκους των περιοχών υπομονή και προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σε λίγο καιρό αυτοί είναι οι πρώτοι που θα αξιοποιήσουν ένα καλύτερο, ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, το οποίο δικαιούμαστε όλοι στην Κεντρική Μακεδονία”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες ολοκληρώθηκε στο Χρυσό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου κατασκευάζεται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους άνω των 9 εκ. ευρώ.

“Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά είναι ένα έργο με άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Είναι μια παρακαταθήκη, που αφήνουμε στους κατοίκους της περιοχής, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι θα το παραδώσουμε σε χρήση ολοκληρωμένο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και με αυτό δίνουμε λύση στο μείζον θέμα της διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής. Με τον βιολογικό καθαρισμό και τους αγωγούς μεταφοράς των λυμάτων καλύπτουμε τις ανάγκες των οικισμών του Νέου Σουλίου, με την οικιστική συνένωση των κοινοτήτων Χρυσού, Αγίου Πνεύματος και Νέου Σκοπού. Τα έργα διαχείρισης των λυμάτων εκσυγχρονίζουν τον τόπο και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: