Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Δημήτρη Τσαλικάκη, του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Νίκου Φαρμάκη και της ηγεσίας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε, του προέδρου Τιμολέωντα Κατσίπου και του διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Γιάνναρη υπογράφτηκε η σύμβαση ανάθεσης των εργασιών στον ανάδοχο για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, όπου θα στεγαστεί η ψυχιατρική κλινική.

 «Μετά από 25 χρόνια ένα πάγιο αίτημα, η μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Σερρών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα» είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε τεθεί ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα και είχε προσωπικά δεσμευτεί ότι αυτή η μεταφορά πρέπει να γίνει. «Η δέσμευση αυτή γίνεται πραγματικότητα σήμερα. Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι στον Νομό Σερρών συντελούνται συγκεκριμένα έργα τα οποία είχαν να γίνουν πολλές δεκαετίες» είπε ο κ. Καραμανλής ενώ αναφέρθηκε και στο έργο κατασκευής ενός νέου πυροσβεστικού μεγάρου, για το οποίο επίσης είχε δεσμευτεί και ήταν πάγιο αίτημα, η δημοπράτηση του ξεκινάει και θα γίνει πραγματικότητα.

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης για την ψυχιατρική κλινική ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι το κτήριο του Διοικητηρίου, με ενέργειες του Υπουργού, παραχωρήθηκε επίσημα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Το νέο κτίριο της ψυχιατρικής κλινικής θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και σε συνδυασμό με την κτιριακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Σερρών που θα ακολουθήσει σύντομα, θα συναποτελέσουν μια πολυδύναμη δημόσια δομή υγείας υψηλού επιπέδου, για όλους τους Σερραίους.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: