Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

«Ο Νομός Σερρών είναι από αυτούς που φαίνεται να έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Άρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πάντα με πειθώ, πάντα με χρήση του ορθού λόγου και του εργαλείου της επιστήμης, το εμβόλιο, το οποίο πραγματικά σώζει ζωές» είπε ο κ. Πέτσας υπογραμμίζοντας: «αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να πηγαίνουμε πόρτα πόρτα σε κάθε πολίτη. Σήμερα βρίσκονται στο Νομό σας κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν εμβολιασμοί. Μακάρι οι πολίτες να ανταποκριθούν. Το βασικό στοιχείο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι ότι δεν θέλουμε να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν γιατί πλέον μιλάνε τα νούμερα από μόνα τους. Βλέπετε ότι οι εννιά στους δέκα που είναι στις ΜΕΘ δυστυχώς είναι ανεμβολιάστοι. Βλέπετε ότι από τους θανάτους που υπάρχουν είναι σχεδόν όλοι ανεμβολιάστοι. Επομένως αυτό θα πρέπει να το συνυπολογίσει ο κάθε πολίτης που είναι σήμερα επιφυλακτικός και να προχωρήσει να κάνει το βήμα που χρειάζεται ώστε να θωρακίσει την υγεία του αλλά και τους συμπολίτες του και το κοινωνικό σύνολο».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλους κλάδους, ενώ αναφέρθηκε σε δύο βασικές πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και αυτές είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων του επιστημονικού κόσμου με τη συμμετοχή των Δήμων, του εμπορικού κόσμου, των ανθρώπων της εστίασης και της διασκέδασης και της εκκλησίας και η δεύτερη να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα η αποστολή κινητών μονάδων για εμβολιασμό που σήμερα βρίσκονται στο Νομό Σερρών. «Να δείξουμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα, να πηγαίνουμε πόρτα πόρτα σε κάθε πολίτη» είπε ο κ. Πέτσας.

Κατά την παραμονή του στις Σέρρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Σερρών, ενώ είχε συνάντηση με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των φορέων της Π.Ε. Σερρών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με πρώτο και βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες του προγράμματος «Αντώνης Τρίτης».

Στη διευρυμένη σύσκεψη στις Σέρρες, συμμετείχαν οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, κ. Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Στέργιος Φραστανλής, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, κ. Παντελής Μπόζης, ο Δήμαρχος Σιντικής, κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Ηράκλειας, κ. Γεώργιος Κουτσάκης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της ιατρικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι του επιμελητηρίου.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Κοτσαμπάς προς Πέτσα: «Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη»

Το ζήτημα της απαλλαγής των επαγγελματιών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021, που έχουν πληγεί από τα μέτρα υγειονομικής θωράκισης κατά της COVID-19, τέθηκε εκ νέου ως μείζον για την επαγγελματική κοινότητα από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (14/10/2021) υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με πρωτοβουλία του Δ. Σερρών.

«Λαμβάνοντας τον λόγο και μιλώντας εκ μέρους όλων των επαγγελματιών της εστίασης αλλά και των βιοτεχνών και εμπόρων της Π.Ε. Σερρών, που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά κατά την περίοδο του lockdown στις αρχές του 2021, ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, ζήτησε επιπλέον μέτρα οικονομικής στήριξης για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία αλλά κυρίως διερωτήθηκε ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και σύσσωμης της τοπικής διοίκησης και των υγειονομικών και διοικητικών φορέων για ποιο λόγο οι δήμοι της Π.Ε., ενώ έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε απαλλαγές δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2021, όπως ανάλογα έγινε και για το έτος 2020.

“Δεν υπάρχει ακόμη η ανάλογη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το έτος 2021 από το αρμόδιο υπουργείο, που θα επιτρέψει στο Δήμο Σερρών και στον κάθε δήμο να προχωρήσει στη λήψη της εν λόγω απόφασης” ήταν η απάντηση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να ζητά πίστωση χρόνου, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα της ΟΕΒΕΣΣ εν ευθέτω χρόνω.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα έγινε στην πόλη μας προκειμένου να συζητηθούν παρουσία της τοπικής ηγεσίας τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 266 επισκέπτες