Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών χαιρετίζει την  ένταξη  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου  κατασκευής της γέφυρας  ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ – Ν.ΠΕΤΡΑΣ  ΣΕΡΡΩΝ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων – Μαυροθάλασσας – Πεθελινού.

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Πρόκειται για έργο πνοής  η υλοποίηση του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα  για 40 χρόνια των κατοίκων της περιοχής. Οι «ιδιοκτήτες»  της πόλης των Σερρών επιδεικτικά  το αγνοούσαν. Η κατασκευή της γέφυρας μειώνει την απόσταση ανάμεσα στις άλλες δυο γέφυρες του Στρυμόνα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες οδικής επικοινωνίας της περιοχής, της Πεπονιάς και της Αμφίπολης, που σήμερα είναι 41 χιλιόμετρα, απόσταση την οποία αναγκαστικά διανύουν σε καθημερινή βάση, ειδικά οι καλλιεργητές.

Το έργο είναι αναπτυξιακό και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση όρων τοπικής ανάπτυξης, αλλά  και στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι καλές ειδήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αγνοούνται από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τα πραγματικό ενδιαφέρον για το νομό Σερρών που στην ουσία εγκαταλείφθηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και ενέταξε στις Δημόσιες Δαπάνες μια σειρά έργα, που έχουν σχέση κύρια με την πραγματική οικονομία, τις υποδομές και τον αθλητισμό. Το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων από τις Δημόσιες Δαπάνες στο Νομό Σερρών ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ  την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία  μια πτωχευμένη χώρα.

Η  συνδρομή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Στέλιου Πιτσιόρλα στην έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή της γέφυρας ήταν καθοριστική. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια του fair play,  ο  Απόστολος Τζιτζικώστας  Περιφερειάρχης της  Κεντρικής Μακεδονίας  ευχαριστεί προσωπικά τον κ. Υπουργό για τη συνδρομή του στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος.

Το Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 319 επισκέπτες