Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Διευθέτηση χειμάρρου Καστρόλακκα» προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την ένταξη του έργου του θέματος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 με τίτλο: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή , της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δημοπράτησε το υποέργο 1 : «Διευθέτηση χειμάρρου Καστρόλακκα», με προϋπολογισμό 510.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες οριοθέτησης και διευθέτησης τμήματος του χειμάρρου Καστρόλακα, αποσκοπώντας στην αποτελεσματική προστασία των παρόχθιων καλλιεργούμενων εκτάσεων από πλημμύρες. Το συνολικό μήκος του τμήματος του ρέματος στο οποίο θα γίνουν οι επεμβάσεις είναι περίπου 1.850,00 μ.

Θα κατασκευαστούν συνολικά τέσσερις αναβαθμοί με συρματοκιβώτια και συρματοστρωμνές ύψους 0,7 μ και δεκαεννέα χαλινοί. Επιπρόσθετα, η κοίτη θα προστατευτεί τοπικά με συρματοκιβώτια και συρματοστρωμνές. Τέλος ,θα γίνει διευθέτηση, διαπλάτυνση και οριοθέτηση της κοίτης καθώς και καθαρισμός του ρέματος από φερτά υλικά και βλάστηση.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία Ι.ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ και επιβλέπουσα Υπηρεσία η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η εργολαβική σύμβαση ποσού 191.993,86 ευρώ με ΦΠΑ (24%) υπεγράφη στις 28-03-2019 και το έργο θα περαιωθεί στις 29-03-2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε για ακόμη μία φορά πως η Περιφέρεια συνεχίζει την προσπάθεια για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και εκμεταλλεύεται όλους τους διαθέσιμους πόρους που υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη

Διαβάστε επίσης: