Με πάσα τιμή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, Εμμανουήλ Παππά, στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (συμβολή των οδών Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι).

Την τελετή τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ο Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παπά κ. Δημήτριος Νότας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι: η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανουήλ Παπας» κ. Εύα Ματάκου, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων «Εμμανουήλ Παπάς» στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

«Ας γίνει λοιπόν αντιληπτό απ’ όλους πόσο μεγάλη, ισότιμη, ισόκυρη, εξίσου ένδοξη, ηρωϊκή και θυσιαστική είναι η προσφορά του Εμμανουήλ Παπά και των Ελλήνων Μακεδόνων Αγωνιστών στην υπόθεση της παλιγγενεσίας, όπως και των άλλων συνελλήνων. Ταυτόχρονα όμως και πόσο ιστορικά «λησμονημένη κι αδικημένη». Σ’ αυτούς τους αγωνιστές, τους Έλληνες Μακεδόνες είναι αφιερωμένος ο αυριανός πανηγυρικός μας λόγος της 25ης Μαρτίου», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κυρίζογλου.

Πηγή: voria.gr

serreslife

Διαβάστε επίσης: