Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ανάλογο του ψηφίσματος που εξέδωσε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στάθηκε στο ύψος της και επιτελεί το χρέος της να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μην περάσει η απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’. Μετά το ψήφισμα που υιοθέτησε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα και το συλλογικό όργανο των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, η ΕΝΠΕ, συντάχτηκε υπέρ της πρότασής μας για έκδοση αντίστοιχου ψηφίσματος, με το οποίο καταδικάζουμε τη ‘συμφωνία’ και καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να την καταψηφίσουν όποτε κι αν έρθει στη Βουλή», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ψήφισμα της ΕΝΠΕ είναι το εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, μετά την κύρωσή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Σκοπίων, με απόφασή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών».
Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη «συμφωνία» αυτή, οπότε κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.
Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός.
Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον».

Με απόφαση μάλιστα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το χτεσινό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου εστάλη στους βουλευτές όλης της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Στο ψήφισμα που έλαβαν επισήμως οι βουλευτές όλης της χώρας, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταψηφίσουν τη «συμφωνία» όποτε κι αν έρθει στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: