serreslife

Σε λειτουργία τίθεται τις επόμενες ημέρες το «λευκό ταξί» που θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε ξεκινήσει οκτώ και πλέον χρόνια πριν κατόπιν δωρεάς ενός ι.χ. αυτοκινήτου στον Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών, με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των μελών του. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κατέβαλε από την πρώτη στιγμή συνεχείς προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι που έβαζαν φρένο στη λειτουργία του λευκού ταξί. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 19/12 μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του που όλη αυτή η προσπάθεια είχε αίσιο τέλος. 
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα πως το λευκό ταξί τίθεται επιτέλους σε λειτουργία . Το όχημα θα βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και οι μετακινήσεις θα γίνονται κατόπιν προγράμματος που θα βγάζει ο Σύλλογος. Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα διαθέτει οδηγό για τις μεταφορές και θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης. Ήδη από την αρχή της πρώτης μου θητείας ήταν ένα θέμα με το οποίο ασχολήθηκα προσωπικά έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπήρχαν ως προς τη νόμιμη χρήση του οχήματος. Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διέθεσε το 50% των χρημάτων που απαιτούνταν για τη μετασκευή του οχήματος, ώστε αυτό να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και βρισκόμενος σε συνεχείς επαφές με τα αρμόδια υπουργεία είχαμε τελικά αυτή την θετική εξέλιξη. Είμαστε βέβαιοι πως το λευκό ταξί θα διευκολύνει σημαντικά τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δηλώνουμε πως είμαστε πάντα στο πλευρό τους για την επίλυση θεμάτων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μωυσιάδης. 
Τόσο ο Γραμματέας του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Δημήτρης Γραβάνης όσο και τα μέλη Ιωάννα Βασιλειάδου και Απόστολος Βαφειάδης μίλησαν για την προσπάθεια που είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και δήλωσαν ικανοποιημένοι που πλέον το λευκό ταξί θα λειτουργεί. Παράλληλα ευχαρίστησαν τον μουσικοσυνθέτη Λευτέρη Αερόπουλο και την Δημοσιογράφο Χριστίνα Χατζοπούλου που συνέδραμαν επίσης στην προσπάθεια, ο μεν με μία συναυλία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τη μετασκευή του λευκού ταξί και η δε με τη διοργάνωση αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια για τον ίδιο σκοπό.

Διαβάστε επίσης: