serreslife

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με μελλοντικούς δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Σερρών επισκέφτηκαν τον Γιάννη Μωυσιάδη, στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.

Συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Αναστασία Κεχαγίδου-Χαβαλέ και Γεωργία Γιολτζίδου , οι νεαροί σπουδαστές είχαν μια εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, για θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε με θέρμη τους σπουδαστές και αρχικά τους ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία του κτηρίου που στεγάζει την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Στη συνέχεια, τους μίλησε για τις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Διοίκησης, κάνοντας ειδική αναφορά στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως οι σπουδαστές προχώρησαν σε καταιγισμό ερωτήσεων προς τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τα παιδιά για το ενδιαφέρον και τον ζήλο που δείχνουν όσον αφορά στο «κυνήγι» της είδησης , ήδη από τα πρώτα τους βήματα στον τομέα της δημοσιογραφίας.
Ζητήματα πολιτικής προστασίας, τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και υλοποίησης έργων (οδοποιίας κ.τ.λ) ήταν μερικά από αυτά που ετέθησαν στη συζήτηση, με τον Αντιπεριφερειάρχη να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες των σπουδαστών.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το θέμα της αξιοποίησης των σπουδαίων ευρημάτων στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Ο Γιάννης Μωυσιάδης έκανε μια ιστορική αναδρομή στο σημαντικό αυτό ζήτημα , τονίζοντας την στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια σ’ αυτή τη μεγάλη ανασκαφική προσπάθεια, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μάλιστα όπως τόνισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα στην κατεύθυνση της προστασίας και αξιοποίησης του σπουδαίου μνημείου ,έτσι ώστε να καταστεί επισκέψιμο και να λάβει επιτέλους της θέση που του αξίζει.
Σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , έκανε ειδική μνεία στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού (καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης του Στρυμόνα, αποκατάσταση αναχωμάτων, στεγανοποίηση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης) αλλά και σε όλα τα έργα οδοποιίας στο δίκτυο που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
«Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε. Αν κρίνω από τις ερωτήσεις σας , θεωρώ πως θα έχετε ένα λαμπρό μέλλον στην δημοσιογραφία. Να έχετε πάντα στο νου σας πως για να υπηρετήσετε σωστά το λειτούργημά σας, θα πρέπει να είστε αυστηροί και άρα αποτελεσματικοί, λειτουργώντας όμως πάντα υπεύθυνα και αντικειμενικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μωυσιάδης επισημαίνοντας πως θα είναι μεγάλη του χαρά αυτή η συνάντηση να επαναληφθεί.
Λίγο πριν αναχωρήσουν από το Διοικητήριο, οι σπουδαστές του ΙΕΚ επισκέφτηκαν και την αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου ο Αντιπεριφειάρχης τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για όλα τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα που απαθανατίζονται στις φωτογραφίες που κοσμούν την αίθουσα.

Διαβάστε επίσης: