serreslife

Ένα σημαντικό συνέδριο που αφορά στον αγροτοδιατροφικό τομέα θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για το «AgriBusiness Forum» που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , το Επιμελητήριο Σερρών και το Geo Routes Cultural Institute.

To πρωί της Τετάρτης 18/07/2018 οι διοργανωτές του συνεδρίου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου προκειμένου να παράσχουν πλήρη ενημερώση σχετικά με το συνέδριο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης μίλησε για τη σπουδαιότητα διοργάνωσης ενός τέτοιου συνεδρίου στις Σέρρες ,καθώς πρόκειται για μια κατεξοχήν αγροτική Περιφερειακή Ενότητα και επισήμανε πως στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εν λόγω συνέδριο να καταστεί θεσμός. Τόνισε δε, πως τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διοργάνωση θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και στην ανάπτυξη των αγροτικών επιχειρήσεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πλεονέκτημα της περιφερειακής ενότητας Σερρών λόγω της γεωθερμίας.

Όπως τονίστηκε το Agribusiness Forum αναδεικνύει το μέλλον του ελληνικού και ευρωπαϊκού αγροτοδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή. Διασυνδέει έρευνα ,τεχνολογία, εκπαίδευση, νεοφυείς και μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών, διατομεακής ενημέρωσης και προβολής διεθνών προτύπων για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίησης της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επικεντρωθούν στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις έξυπνες καλλιέργειες, την σύγχρονη κτηνοτροφία, την εφοδιαστική αλυσίδα, τα ψηφιακά θερμοκήπια, τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, το θεσμικό πλαίσιο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την ΚΑΠ στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. μετά το 2020.

Ο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνεδρίου το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες:

1. Εκπαιδευτικό εργαστήριο 2 ημερών(30-31 Οκτωβρίου) για επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του γεωργικού και αγροτοδιατροφικού τομέα.
2. Διαγωνισμό ανάδειξης των πιο καινοτόμων επιχειρήσεων(1η Νοεμβρίου) , εκ των οποίων τρεις θα είναι ομιλητές σε πάνελ του συνεδρίου.
3. Β2Β συναντήσεις μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων με εκπροσώπους γνωστών επιχειρήσεων της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας.
4. Συνέδριο (2-3 Νοεμβρίου) με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την καινοτομία στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
5. Επίσκεψη πεδίου σε αγροτοδιατροφική μονάδα για επιτόπια ενημέρωση , θεώρηση δεδομένων και εξερεύνηση πιθανών ευκαιριών στην συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο κ. Μπαλακάκης επισήμανε πως όσες επιχειρήσεις θέλουν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του AgriBusiness Forum(agribusinessforum.org) που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 31η Αυγούστου 2018. Στη συνέχεια θα επιλεγούν, από ανεξάρτητη επιτροπή κατόπιν αξιολόγησης, 13 νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο. Αυτές θα έχουν κατόπιν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ανάδειξης των τριών πιο καινοτόμων επιχειρήσεων.
Τα οφέλη που θα υπάρξουν στην κατεύθυνση ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων που σχετίζονται μ’ αυτόν , επισήμανε από την πλευρά του αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρης Γιαννάκης , ο οποίος τόνισε πως το Ε.Β.Ε.Σ. στηρίζει πάντα προσπάθειες που στοχεύουν στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: