serreslife

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στη Φλώρινα από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας προληπτικό Ιατρικό κι Οδοντιατρικό έλεγχο σε 218 παιδιά του Δήμου.

Παράλληλα, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα βρέθηκε στα Άγραφα από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγράφων και πραγματοποίησε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε 122 παιδιά. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία σε Κρέντη, Φραγκίστα, Γρανίτσα, Ραπτόπουλο, Βαλαώρα και Παλαιοκατούνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την οφθαλμολογική εξέταση, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα όρασης, αφού υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να εξεταστούν από οφθαλμίατρο ή και να προβούν στην αγορά βοηθητικών γυαλιών. Ο κύριος Μανιός και η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έχουν ήδη προτείνει να αναλάβουν τις περαιτέρω οφθαλμολογικές εξετάσεις και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την εύρεση των γυαλιών οράσεως καθώς και την κάλυψη άλλων αναγκών.

Στη συνέχεια, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα επισκέφτηκε την Κεφαλονιά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου, όπου σε συνεργασία με την Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος σε 280 παιδιά του νησιού. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία των Κεραμειών και τα Δημοτικά Σχολεία σε Βλαχάτα, Ληξούρι και Αργοστόλι.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.897 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα και την Κεφαλονιά!

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Το ταξίδι του Ιπποκράτη στην Ελλάδα συνεχίζεται, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε την επιτυχημένη πορεία του Ιπποκράτη και τη ζεστή ανταπόκριση του κόσμου. Ο στόχος εξέτασης 18.000 παιδιών που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς είναι πολύ κοντά, γεγονός που δικαιώνει την επιλογή της Johnson & Johnson να διασφαλίσει τα “καύσιμα” του Ιπποκράτη, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στην Ελλάδα, προσφέροντας υψηλής αξίας υπηρεσίες».

Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Με τη στήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, ο Ιπποκράτης συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής στα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

- Τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» και ιδιαίτερα την πρόεδρο, κυρία Βιολέττα Κεσίδου
- Το Δήμο Φλώρινας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο, κύριο Άκη Καραγκιοζίδη
- Τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κυρία Παρασκευή Κετσετζή και τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους του Νοσοκομείου
- Τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας, κύριο Γεώργιο Ξανθόπουλο και τα μέλη του Συλλόγου
- Τους ιδιώτες γιατρούς του Δήμου Φλώρινας
- Την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας
- Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας
- Την Τροχαία Φλώρινας

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

- Το Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, κύριο Νικόλαο Μανιό
- Το Δήμο Αγράφων

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

- Τον κύριο Δήμητρη Αλωνιστιώτη, Επιμελητή Β’, Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ
- Τον κύριο Νικόλαο Καραχάλιο, Ιατρό, Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ
- Τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και ιδιαιτέρα την κυρία Σοφία Ζαφειράτου και τον κύριο Πανταζή Πανταζόπουλο
- Το Δήμο Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο, κύριο Ευάγγελο Κεκάτο
- Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κεφαλονιάς
- Την Εταιρεία Kefalonian Lines

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:

Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

- Δήμος Θεσσαλονίκης, πλατεία Αριστοτέλους, μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου
- Δήμος Σερρών, 14 έως και 18 Οκτωβρίου
- Δήμος Δράμας, 19 έως και 25 Οκτωβρίου

Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα:

- Βρίσκεται ήδη στα Δωδεκάνησα για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Νομού και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ρόδου.

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης: