serreslife

Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώνει στη Γερμανία ο 52χρονος Χρήστος Κύρογλου,ο «Έλληνας ήρωας», σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής συνέβαλε στη διάσωση τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους κι ένα 10χρονο παιδί, μέσα από φλεγόμενο κτίριο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στην εφημερίδα«Τα ΝΕΑ» δεν το σκέφτηκε καθόλου να ριχτεί με κίνδυνο και της δικής του ζωής στη μάχη με τις φλόγες.Μάλιστα επισημαίνει ότι για τον ίδιο, «δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει σήμερα, που γίνεται της τρελής με κανάλια και δημοσιογράφους, Γερμανούς, Ελληνες και Τούρκους. Και αυτό γιατί για εμένα δεν έχει καμία σημασία ποια εθνικότητα είχαν οι άνθρωποι αυτοί που έσωσα ή αυτοί που δυστυχώς κάηκαν. Θα βοηθούσα όποιον κι αν κινδύνευε».

Παντρεμένος με Γερμανίδα, πατέρας ενός 12χρονου αγοριού και με καταγωγή από το Σιτοχώρι Σερρών, ο ομογενής επιχειρηματίας, χρόνια τώρα ασχολείται με «φαγάδικα και ξενυχτάδικα». Δευτέρα με Παρασκευή λειτουργούσε μέχρι πρότινος το Merlin Backnang ως εστιατόριο.Τα Σάββατα το μετέτρεπε σε κλαμπ για τη νεολαία.Στις 16 Μαρτίου θα συμπλήρωνε δεκαέξι χρόνια λειτουργίας του, που θα τα γιόρταζε με ένα μεγάλο πάρτι. Μόνο που και ο ίδιος τώρα έπαθε ζημιά. Οικονομική καταστροφή της τάξης των 500.000 ευρώ, όπως την αποτιμά, αφού οι τόνοι νερού που έριξε η Πυροσβεστική στη διάρκεια της κατάσβεσης κατέστρεψαν και τον εξοπλισμό της επιχείρησής του, που πέρυσι ανακαίνισε.

Διαβάστε επίσης: