Συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε μια έκταση 2.400 στρεμμάτων στο Αχλαδοχώρι. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (1/4) το απόγευμα συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στη συνέλευση, παρουσία του δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου, υπό τον συντονισμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αβραάμ Τσαβλίδη, έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το θέμα. Ο δήμαρχος επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή και στον προκάτοχό του, λέγοντας πως την περιβαλλοντική μελέτη για την υλοποίηση της επένδυσης την υπογράφει πρώην ειδικός συνεργάτης του Φώτη Δομουχτσίδη. Ακολούθως, ο κ. Τάτσιος πρότεινε να ξαναγίνει συνέλευση, κατά την οποία ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους κατοίκους και τόνισε πως όποια απόφαση λάβουν οι κάτοικοι θα είναι σεβαστή και θα υποστηριχθεί από τον δήμο.

Τον λόγο έλαβε, ακόμα, ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης , εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για ένα τόσο μεγάλο έργο, ενώ αντίθετοι στην επένδυση εμφανίστηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Τσαβλίδης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Παυλίδης.

Απο την πλευρά της εταιρείας τον λόγο ζήτησε ο κ. Παντούσης, προκειμένου να εκθέσει τις δικές του απόψεις , αλλά δεν του δόθηκε με την αιτιολογία πως το θέμα θα συζητηθεί λεπτομερώς σε επόμενη συνέλευση των κατοίκων, η οποία αναμένεται να γίνει εντος των ημερών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: