Με την πολυπληθέστερη συμμετοχή των τελευταίων δεκαετών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θέλησαν οι Σερραίοι να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μεγαλειώδης ήταν η ανταπόκριση από άτομα κάθε ηλικίας στην πλατεία Ελευθερίας στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ, της Συντονιστικής Μαθητών και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών με κοινό αίτημα την αναζήτηση ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης για τους 57 νεκρούς της απίστευτης σιδηροδρομικής σύγκρουσης.

Εντυπωσιακά ογκώδης (ακόμη και από εκείνη της Κυριακής που χαρακτηρίστηκε «εντυπωσιακή» και «μεγαλειώδης») η πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με μαθητές, φοιτητές και πάρα πολλά άτομα νεαρής ηλικίας να δίνουν βροντερό παρών με παλμό, συνθήματα και πανό.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν : «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, των νεκρών γινόμαστε φωνή» , «εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Αλλεπάλληλες φορές οι συμμετέχοντες βροντοφώναξαν «δολοφόνοι!», ενώ υπήρχε και σύνθημα με προσωπική αναφορά στον μέχρι πρότινος Υπουργό Κώστα Καραμανλή. «Μαύρο-Μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στην φυλακή» ακούστηκε για πρώτη φορά όταν οι χιλιάδες συμμετέχοντες βρισκόταν κάτω από το πολιτικό του γραφείο και επαναλήφθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πορείας.

Και από αυτή την συγκέντρωση δεν ξεχάστηκε το θύμα της φονικής έκρηξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και αρκετές φορές ακούστηκε το σύνθημα «στις Σέρρες ο Βασίλης, στα Τέμπη οι φοιτητές, στο βωμό του κέρδους χάνονται ζωές».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: