Στο Μανδράκι στις Σέρρες, ένας συνταξιούχος έχει απαρνηθεί τα εγκόσμια και ζει σε ένα ονειρεμένο ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος, στις εκβολές της Λίμνης Κερκίνης.

Ο κύριος Χάρης βγήκε στη σύνταξη πριν από 14 χρόνια κι έκτοτε αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να πάει στο δάσος, μαζί με τη σύζυγό του. Το σπίτι, βρίσκεται εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για τον κ. Χάρη. «Δεν το αντέχει η αισθητική μου να βλέπει καλώδια ΟΤΕ, ΔΕΗ και… μακαρονάδες στον ορίζοντα» λέει μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha.

Ο αρνητής του ρεύματος, ζει με την ενέργεια που του δίνει ο Ηλιος με τα λίγα φωτοβολταϊκά που έχει στην κεραμοσκεπή του σπιτιού του. Δεν ξέρει τι θα πει λογαριασμός ρεύματος εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια.

Το ρεύμα που παίρνει από τον Ήλιο του καλύπτει τις βασικές ανάγκες. Φωτισμό, υπολογιστή, τηλεόραση, ηλεκτρική σκούπα. Η κουζίνα και το ψυγείο λειτουργούν με υγραέριο λέει ο κ. Χάρης και μιλά για τα παράπονα της συζύγου του.  Την προβληματίζει το ότι δεν έχουμε πλυντήριο. Τα μαζεύουμε και τα πηγαίνουμε στο Σιδηρόκαστρο. Το βασικό της πρόβλημα είναι το ψυγείο και της λείπει το… πιστολάκι για τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης: