Με αφορμή το δυστύχημα στις Σέρρες, όπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ένας 26χρονος, η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων "κρούει τον κώδωνα" του κινδύνου για την ασφάλεια των ασανσέρ.

Προτάσεις για την μέγιστη ασφάλεια στη χρήση ανελκυστήρα καταθέτει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ), στον απόηχο του δυστυχήματος στις Σέρρες, όπου ένας 26χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να μετακινήσει το ψυγείο του.

"Σε συνέχεια του δυστυχήματος που έλαβε χώρα σε ανελκυστήρα κτηρίου στις Σέρρες, με 26χρονο επιβάτη να βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μεταφοράς οικιακού εξοπλισμού, θα θέλαμε αρχικώς και πρωτίστως να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στα αγαπημένα πρόσωπα του νεαρού συνανθρώπου μας" αναφέρει ανακοίνωση της Π.Ε.Τ.Α.Κ. που προσθέτει:

"Ως Π.Ε.Τ.Α.Κ., έχουμε επανειλημμένως τονίσει το σοβαρό, για την ασφαλή μετακίνηση των χρηστών, ζήτημα της απουσίας εσωτερικής θύρας σε μεγάλη μερίδα ανελκυστήρων. Δυστυχώς, η χώρα μας αποτελεί μέχρι και σήμερα την εξαίρεση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι όπου η εσωτερική θύρα στους ανελκυστήρες, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και απαραίτητη προϋπόθεση της εγκατάστασής τους.

Παρά τις πολλαπλές οχλήσεις μας προς την Πολιτεία δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβληθεί με σχετική νομοθετική ρύθμιση η τοποθέτηση εσωτερικής θύρας σε όλους, ανεξαιρέτως, τους ανελκυστήρες, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα που κατά καιρούς, όπως εν προκειμένω αποβαίνουν μοιραία για τη ζωή του επιβάτη.

Η Π.Ε.Τ.Α.Κ. στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιωθεί η ασφάλεια των επιβατών των ανελκυστήρων.

Οι προτάσεις μας είναι πολλές και συνοψίζονται σε δύο ενέργειες:

1) Υποχρεωτική τοποθέτηση εσωτερικής θύρας σε όλους τους ανελκυστήρες που μεταφέρουν επιβάτες, ανεξαρτήτως μεγέθους, όγκου, διάστασης, ηλικίας, τύπου κ.τ.λ.

2) Πιστοποίηση όλων των ανελκυστήρων της ελληνικής επικράτειας σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους δε συμμορφώνονται με αυτήν.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ.), με αφορμή τον τραγικό και άδικο θάνατο του νεαρού επιβάτη, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό του θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, εντός των ορίων του θεσμικού μας ρόλου, προς κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να εκμηδενισθεί η πιθανότητα επανάληψης ανάλογου συμβάντος" αναφέρει η Π.Ε.Τ.Α.Κ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 312 επισκέπτες