Ομόφωνα έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η πρόταση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη για τη δημιουργία ενός αγάλματος που θα απεικονίζει μια μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της , με αφορμή την τραγική απώλεια της 38χρονης κόρης του Πάττυ Κουτμερίδου , η οποία έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης.

Μιλώντας για πρώτη φορά για αυτή του την πρωτοβουλία, στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Στάθης Κουτμερίδης που με μέγιστη αξιοπρέπεια διαχειρίστηκε την τραγική και τόσο άδικη απώλεια του παιδιού του, είπε πως η γυναίκα, η μητέρα είναι ένα ιερό σύμβολο και μέσα από την τραγικότητα του συμβάντος ήθελε να δώσει μια διάσταση σε αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο της μάνας.

«Η κόρη μου δυστυχώς είχε την ατυχία αυτή την πιο ευχάριστη στιγμή να μην μπορέσει να πάρει στην αγκαλιά της το νεογέννητο παιδί, προσπάθησα να ταυτίσω αυτό το τραγικό γεγονός και να κάνω μια συμβολική κίνηση. Το έργο θα φιλοτεχνηθεί από έναν αξιόλογο γλύπτη τον κ. Αχιλλέα Βασιλείου που θα δημιουργήσει ένα άγαλμα – αναφορά στη μητέρα, που θα έχει στην αγκαλιά της ένα παιδί που για αυτήν είναι η πιο ύστατη , ιερή στιγμή. Αυτό που δεν μπόρεσε να χαρεί και να νιώσει η δική μου κόρη ας το δούμε ως εικόνα και πολλές φορές να ανατρέχουμε ο καθένας από εμάς στη δική του μάνα. Θα είναι ένας διαχρονικός ύμνος προς την μητέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτμερίδης .

Το έργο – που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο κ. Κουτμερίδης – αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022 και να τοποθετηθεί στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, χώρος που προτάθηκε από τον ίδιο διότι είναι από τους πιο όμορφους των Σερρών και διαχρονικά και χώρος περιπάτου για μανούλες. «Θα είναι μια ευχάριστη εικόνα που θα συμβολίζει τη σύνδεση της μάνας με το παιδί, για μένα θα είναι κατά κάποιο τρόπο μια ψυχοθεραπεία, που θα μου δίνει μια χαρά και μια εσωτερική δύναμη»

Ο κ. Κουτμερίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη και όλα τα μέλη του Δ.Σ για την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης – προσφοράς του. «Είναι μια ευγενική πρόταση προσφοράς , σίγουρα έχει κάποια αξία αυτό το άγαλμα αλλά είναι μικρή μπροστά το μέγεθος της φιλοσοφίας που ήθελα να δημιουργηθεί».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: