Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας.

Υπόθεση υπεξαίρεσης μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών, απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Μητροπολίτη Ζίχνης και Νευροκοπίου κι έναν Πρωτοσύγκελο.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ, ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο.

Η υπόθεση αφορούσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιερά κειμήλια, όπως δισκοπότηρα και σταυρό, χρονολογίας προ του 1830, που επρόκειτο να δοθούν για συντήρηση και επισκευή. Έγινε καταγγελία από άτομο που θέλησε να τα φωτογραφήσει για τις ανάγκες συγγραφής βιβλίου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση έναν ιερέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 771 επισκέπτες