Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου επαγγελματία ψαρά από τα Λαγκαδίκια Χαλκιδικής, το αλιευτικό σκάφος του οποίου ανετράπη το απόγευμα της Τετάρτης 19 Mαΐου, στη θαλάσσια περιοχή των Κερδυλλίων, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Η σύζυγός του που επίσης επέβαινε στο αλιευτικό σκάφος κατάφερε κολυμπώντας να βγει στην ακτή και ειδοποίησε το Λιμενικό.
Στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του 44χρονου, συμμετέχουν τέσσερα λιμενικά σκάφη, ένα ελικόπτερο, ιδιώτες με τα σκάφη τους και ένας δύτης.

Για το περιστατικό, το Λιμένικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα:

“Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για περιστατικό βύθισης του Ε/Π – Α/Κ σκάφους “ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ” Σ.Ι. 554 Β΄ στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κερδυλίων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν στην ακτή Κερδυλίων μία 43χρονη ημεδαπή έχοντας τις αισθήσεις της, η οποία επέβαινε σε ανωτέρω σκάφος. Η 43χρονη ανέφερε ότι επί του Α/Κ σκάφους επέβαινε και ο 43χρονος ημεδαπός σύζυγος της, τον οποίο είδε να προσπαθεί να κολυμπήσει, μετά την βύθιση του σκάφους και έκτοτε αγνοείται. Στη συνέχεια η 43χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας και από εκεί στο Νοσοκομείο Σερρών.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας – Ιερισσού – Σταυρού και Θάσου και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α., πέντε (05) Α/Κ σκαφών, ενός ιδιωτικού σκάφους, ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδας ιδιωτών από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Σταυρού διενεργείται προανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου”.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: