Στα φαρμακεία βρίσκονται ήδη τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι έλαβαν τα test τους την περασμένη εβδομάδα ώστε να είναι καλυμμένη και αυτή και να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς προβλήματα.

Στα φαρμακεία πωλούνται επίσης και rapid test τα οποία μπορούν να προμηθευτούν όσοι θέλουν και δεν ανήκουν στις ομάδες που τα λαμβάνουν δωρεάν.

Πανέτοιμη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για το άνοιγμα των σχολείων

Καθόλα έτοιμη για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων δηλώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης οι σχολικές μονάδες με όλα τα μέτρα προστασίας ετοιμάζονται να υποδεχτούν μαθητές εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών για τη διενέργεια των self-tests δύο φορές την εβδομάδα.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών: Προμήθεια self-test μόνο σε ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων

Έκκληση στους εργαζόμενους που δικαιούνται δωρεάν self-test ,αλλά και στους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται έγκαιρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και μόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων, απηύθυνε από την ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αναστάσιος Ρόντζης.

«Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους δημόσιας υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να προγραμματίζεται η προμήθεια των self test σε ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων. Η πλατφόρμα διάθεσης δεν λειτουργεί τα σαββατοκύριακα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ.Ρόντζης υπογραμμίζοντας το φόρτο που καλούνται να επωμιστούν οι φαρμακοποιοί για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self test οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε 8 κλάδους, όπως : λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Διαβάστε επίσης: