Ανακλήθηκε πρόστιμο που είχε επιβληθεί την προηγούμενη Κυριακή στον σύζυγο ιδιοκτήτριας σπιτιού στην Άνω Καμήλα Σερρών για άσκοπη μετακίνηση στην αυλή του σπιτιού του, από αστυνομικούς που είχαν επέμβει γύρω στις 5.30 το απόγευμα, την ώρα που το ζευγάρι συνέτρωγε στον αύλειο χώρο του σπιτιού τους με τέσσερις ακόμη φίλους τους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πέντε συμμετέχοντες για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς κορονοϊού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γιάντσιος που κατέθεσε αίτημα ανάκλησης του προστίμου την Τρίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ισχυρίστηκε ότι “ήταν ένα οικογενειακό τραπέζι , επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον σύζυγο ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, ενώ η ιδιοκτήτρια οδηγήθηκε στο ΑΤ Σερρών, όπου της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και αφέθηκε ελεύθερη”.

Σύμφωνα με την αστυνομία “από λάθος επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση 300 ευρώ στον σύζυγο της ιδιοκτήτριας οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του ο οποίο ανακλήθηκε”.

Ο κ. Γιάντσιος τόνισε πως “θα καταθέσει προσφυγή για την ανάκληση όλων των προστίμων, διότι θεωρούν ότι παράνομη και καταχρηστική αυτή η ενέργεια”.

Τόνισε πως “δεν ήταν κορονοπάρτι αλλά ένα οικογενειακό τραπέζι που έγινε σε αύλειο χώρο όπου τηρήθηκαν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την αποφυγή του κορονοϊού”.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε την καταγγελία του δικηγόρου Γιάννης Γιάτσιος στο OPEN TV:

Διαβάστε επίσης: