Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή από τα μαθήματά τους οι μαθητές του 4ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών ζητώντας να συνεχισθούν τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως και όχι εντός των αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων, διότι όπως υποστηρίζουν, ο κίνδυνος διασποράς κορονοϊού είναι μεγάλος.

Τη Δευτέρα το απόγευμα αρνήθηκαν να μπούνε στις αίθουσες, συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ έσπευσαν και αστυνομικοί για την αποφυγή συγχρωτισμού, χωρίς να χρειαστεί τελικά να παρέμβουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών το μέλος του 15μελούς 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, Στάθης Πολίτης είπε πως «το σχολείο λειτουργεί σε βάρδιες, και στα εργαστήρια εναλλάσσονται τρεις και τέσσερις ομάδες μαθητών και στις μηχανές και στους υπολογιστές έχουν πρόσβαση οι μαθητές και του πρωινού σχολείου. Καθώς, όμως, είναι δύσκολη η απολύμανση όλων αυτών των μηχανημάτων από την μια βάρδια στην άλλη και σε τακτά διαστήματα, αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού» είπε ο κ. Πολίτης επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι δύσκολο να γίνεται και συνεχής αερισμός των αιθουσών κυρίως τις βραδινές ώρες , λόγω χαμηλών θερμοκρασιώνΕπίσης ο μέσος όρος ηλικίας των μαθητών είναι περίπου 45 έτη και πολλοί εξ αυτών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μάλιστα μετακινούνται από διάφορα σημεία της Π.Ε Σερρών, οπότε σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού σε όλο τον Νομό«.
Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ σχολείο λειτουργεί από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ με εγγεγραμμένους 380 μαθητές εκ των οποίων παρακολουθούν μαθήματα περίπου 300 μαθητές. Ήδη έχουν συγκεντρώσει 200 υπογραφές με το αίτημα για τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον κ. Πολίτη εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σ. Ρίζος: Έχω κοινοποιήσει το αίτημά τους

Στο χώρο του σχολείου έσπευσε χθες ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ρίζος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, είπε πως αίτημα είναι πανελλαδικό και ο τρόπος λειτουργίας του σχολείου καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος σε συνάντηση μαζί τους επισήμανε πως επειδή είναι ενήλικες μαθητές πρέπει να λειτουργήσουν πιο υπεύθυνα σε ό,τι προτάσσει η σχολική διαδικασία και πως έχει κοινοποιήσει τα αιτήματά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: