Ένας 69χρονος από την πόλη των Σερρών και μία ηλικιωμένη τρόφιμος του γηροκομείου Σερρών, που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, απεβίωσαν, την Τρίτη 3/11, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν.

Σημαντική είναι, πλέον, η πίεση που δέχεται το νοσοκομείου Σερρών και σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την λειτουργία του σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στις κλινικές covid 19 που δημιουργήθηκαν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα βρίσκονται 45 ασθενείς, ενώ ένας ακόμη είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι συγκεκριμένες κλινικές παρουσιάζουν σχεδόν 100% πληρότητα καθώς οι κλίνες που διαθέτουν είναι 47(19 για νοσηλεία και 28 για πιθανά κρούσματα).

Χθες διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη αλλά δύο άτομα, όπου κι εκεί το σύστημα υγείας δοκιμάζει τα όριά του.

Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και το προσωπικό του νοσοκομείου Σερρών καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 6 γιατροί θετικοί στον ιό.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: