Από τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και μέχρι και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας υπό την επίβλεψη του κ. Ασλανίδη.

Στις ΣΕΡΡΕΣ τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο Διοικητήριο, Κ. Καραμανλή 36, Σέρρες (ώρες 8:00’ – 15:00’).

Το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας θα βρίσκεται στο άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα εθελοντών θα υποδέχεται την προσφορά των πολιτών κατά τις ώρες 08:00’ – 17:00’.«Είναι χρέος μας να συμπαρασταθούμε και να μην κλείσουμε τα μάτια στην τραγωδία που βιώνει η γειτονική χώρα.

Ως Περιφέρεια ζητούμε τη συνδρομή των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

Η αλληλεγγύη είναι καταλύτης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που απευχόμαστε να συμβούν στον οποιονδήποτε.

Καλώ, όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να βοηθήσουν προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην Κεντρική Μακεδονία γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει φυσική καταστροφή.

Μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς και σε τέτοιες στιγμές γνωρίζουμε την αξία που έχει η βοήθεια από το συνάνθρωπο.

Tο σύνολο της βοήθειας που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στο Δυρράχιο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές του γειτονικού κράτους.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αντιπεριφερειάρχες για την ενίσχυση της προσπάθειάς μας, όπως και τους Δήμους, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», επισήμανε ο κ. Ασλανίδης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας οι πολίτες είναι:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμούς).

Επίσης βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής.

Διαβάστε επίσης: