Συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 50χρονο Ιρακινό για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του, μέσα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε κρατούμενος μετά τη σύλληψη του.

Την ενοχή του 50χρονου πρότεινε η εισαγγελέας έδρας .Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι, τον Απρίλιο 2018, κακοποίησε σεξουαλικά την 16χρονη κόρη του, μέσα στη δομή φιλοξενίας. Το κορίτσι είχε χάσει τη μητέρα της η οποία πέθανε κατά τη γέννα και διέμενε με τον πατέρα της ο οποίος φέρεται ότι κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και την κακοποιούσε.

Η 16χρονη εκμυστηρεύτηκε σε ομοεθνή της και σε υπάλληλο της δομής ότι δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Οι παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν την ανήλικη ανέφεραν ότι αυτή είχε καταθλιπτική διάθεση και τάσεις αυτοκτονίας ενώ οι μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν κακοποίηση που υπέστη.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: